Kako je Apple odlučio promijeniti životni stil svojih zaposlenika

14 aug

U Apple-u više nitko neće sjediti, odlučio je izvršni direktor kompanije Tim Cook.

Naime, kako piše Business Insider, Cook je odlučio promijeniti životni stil svih svojih zaposlenika te im je oduzet stolac i umjesto njega im je dan stajaći stol.- Sjedenje je novi rak – objasnio je svoju odluku zabrinuti milijarder.Osim ove zdrave “pogodnosti”, novo Apple-ovo sjedište Apple Park, pun je voćki i kantina “Caffe Mac” koje koriste njihove plodove za ručkove i večere, te sadrži ogromnu teretanu.

Ipak, zaposlenici neće morati stajati po cijele dane. Svaki od zaposlenika može se i odmoriti na vlastitom stolcu koji je Apple platio 1.200 dolara (svaki), a zajedničke prostorije i kantine i kafići uređeni su dizajnerskim namještajem poput hrastovih stolova i Naoto Fukasawa stolaca koji stoje po 2.500 dolara, prenosi Novac.hr.

Sama izgradnja Apple Parka stajala je preko 5 milijardi dolara, a jedan od ciljeva tako uređene građevine je lijepo arhitektonski uređenim prostorom privući nove radnike, koji imaju i druge opcije zaposlenja.- Steve Jobs je imao viziju radnog mjesta koje omogućuje da ljudi rade zajedno u zajedničkim prostorijama u kojima se neplanirano susreću. Razina ideja, kreativnosti i inovacija koja izlazi iz toga je fenomenalna – izjavio je sadašnji izvršni direktor kompanije.

(TIP/Foto: Profimedia, Wavebreak)

http://tip.ba/

(Visited 198 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments