Kako jasno definisati i ostvariti ciljeve?

20 dec

Ciljevi moraju biti određeni, jednostavni, mjerljivi, mogući, realni, što je i glavni razlog zašto mnogi poslovni stručnjaci preporučuju da svoje ciljeve zapišete i mjerite ih iz dana u dan, prenosi Manager.

Vaši ciljevi bi trebalo da budu odraz vaših želja, vođeni pozitivnim razmišljanjima, izazovni i razrađeni do najsitnijih detalja. I ono najvažnije, uvijek radite ono što vas ispunjava, jer u suprotnom, nikada nećete dati sve od sebe. Još 5 stvari na koje vrijedi obratiti pozornost, donosimo u nastavku.

Napravite plan

Zapišite na papir koji je vaš dugoročni, ali i kratkoročni cilj. Jeste? Sad definirajte korake potrebne za ostvarenje ciljeva i redovito radite update. Svaki uspješno ostvareni korak prigodno i proslaviti. P.S. Sasvim je uredu mijenjati i prilagođavati korake, dok god vas oni drže na putu ka ostvarenju cilja.

Riskirajte

Ok, svi znamo da rizici nisu nimalo ugodni. No, jednom kada skočite, osjećat ćete tremu, ali kad se spustite na zemlju, osjećat ćete se sjajno i puni energije. Nemojte dozvoliti da vas strah od nepoznatog spriječi u kreiranju nezaboravnih uspomena i iskustava, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Držite se vaše inspiracije

Pronađite stvari, osobe, radnje koje vam pomažu držati se na određenoj putanji. Nađite ono nešto zbog čega volite svoj posao i što čini da se, dok radite, osjećate kao da se bavite dragim vam hobijem. Kad volite ono što radite, nećete raditi niti jedan dan u životu.

Budite realni

Dakle, ciljevi kao – postati milijunaš do tridesete mogu biti malo nerealni. Radije si dajte realan rok za ostvarenje određenih ciljeva i detaljno razmislite o alatima koji će vam pomoći u ostvarenju ciljeva.

Mali koraci

Ne možete trčati prije nego naučite hodati. Radujte se svakom malom uspjehu – to će vam pomoći da se osjećate sigurno i samopouzdano, a vrlo brzo ćete primijetiti i vaš rast, što je odlično za vašu motivaciju.

Ekapija.com

(Visited 172 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments