Kako da se istaknete pri apliciranju za posao?

31 maj

U BIZLife-u ne misle da je papir “umro”, ali smatraju da postoji veliki broj prilika u kojima se on još nepotrebno koristi i da treba nestati u digitalizaciji modernog društva.
Međutim, slažu se sa LinkedIn stručnjacima da je CV na papiru “mrtav”.

Kada se pozivam na smrt CV forme, zapravo mislim na smrt onog papirnog koji je već neko vreme u prometu. Koliko se zna, prvi zabeleženi CV pripisuje se Leonardu Da Vinčiju, napisan 1482. godine. Da Vinci je detaljno zabeležio svoje veštine i kompetencije na papiru, i poslao ih potencijalnom poslodavcu. Dakle, s obzirom da je CV star oko 500 godina, nije iznenađujuće što su se stvari malo promenile, iako, prilično neverovatno, izdržava test ovog vremena!

Prema anketi iz Kloodle-a, alatu za mrežno zapošljavanje diplomiranih studenata, 42% učenika iz Velike Britanije smatra da je tradicionalni format zastareo prilikom traženja posla, jer nije dovoljno dinamičan.

Ako želite dinamičnost, uradite neku od sledećih stvari:

1. Tretirajte CV kao druželjubiviju i poboljšanu verziju sebe.

Martin Zarian nas je odmah podsetio na važnost pakovanja. Ne sudi knjizi po koricama, ali definitivno možeš suditi trudu koji je uložen u ostavljanje prvog utiska.

Ovi momci su grafički dizajneri i znaju kako se to radi. Njihovi rezimei privlače pažnju i zadržavaju je na Vama! Naša preporuka je da uvek unajmite profesionalca da uradi ono što Vi ne možete na najkvalitetniji mogući način.

2. DesignBolts CV deluje kao vaša lična veb stranica, podesiva po ličnim kreativnim zahtevima:

3. Vincenzo Castro je osmislio zabavan dijagram na pozadini crne boje. 

Ovako će sigurno biti upamćen, jer će poslodavac želeti da priča sa njim i pita ga o njegovom kreativnom procesu i kako je došao na ovakvu ideju. Dobar CV Vam garantuje da ćete dobiti priliku da se uživo predstavite poslodavcu.

4. Boja je danas obavezna. Neki odu i korak dalje i osim korporativne plave, ili zelene, koriste žutu ili crvenu:

5. Elegantan dizajn koji smo pronašli na Etsy-ju. Klasika nikad ne može da “omane”:

6. Možete otići i korak dalje, i čak ne koristiti ova kreativna rešenja pri apliciranju za posao. Mnogi preskaču i tu proceduru i stižu do poslodavca direktno – putem LinkedIn-a:

Neki LinkedIn profili su upravo tako detaljni kao CV i biće verodostojni kao CV opcija. Sa više uticaja i dinamičnosti od tradicionalnog CV-a, može vam reći više o kandidatu i često dolazi sa gotovim referencama. Da li će jednog dana svi imati potpuno popunjen onlajn CV u obliku LinkedIn-a?

www.bizlife.rs

(Visited 487 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments