Juniori i seniori u zajedničkom ART poduhvatu!

12 jan

Inkubator društvenih inovacija “MUNJA” započeo je sa Mjesecom promocije međugeneracijske saradnje pod nazivom „Juniori & Seniori“. Kroz ovu inicijativu želi se uključiti na razne načine i aktivnosti omladinsku generaciju i generaciju naših sugrađana treće životne dobi. Kroz mjesec dana MUNJA će sa partnerima organizirati niz aktivnosti kroz koje će propitivati najbolje, najefikasnije i obostrano korisne metode i načine rada koje uključuju obje generacije.

Prva aktivnost u okviru ove inicijative bila je kreativna radionica o tehnici ukrašavanja predmeta (dekupaž). Radionicu je vodila iskusna gospođa Fatima Ramić inače voditeljica sličnih kreativnih i art radionica iz Centra za zdravo starenje. Radionica je održana u Networksu i na njoj je sudjelovala mješovita ekipa juniora i seniora koji su se i dobro zabavili uz učenje i kreiranje ukrasnih predmeta.


Jedna od učesnica radionice je izjavila kako joj je radionica bila odlična te joj je najzanimljvija bila izrada radova i komunikacija sa iskusnim ženama. 
U narednim sedmicama u okviru inicijative „Juniori & Seniori“ organizirat će se niz događaja od zajedničke foto izložbe, promocije kratkog dokumentarnog filma, razgovara o međugeneracijskoj saradnji, pa do edukacija koje će za mlade voditi iskusni eksperti iz seniorske populacije, a za stariju generaciju o novim tehnologijama predstavnici mladih. Sve aktivnosti bit će praćene i kroz HOCU.ba info platformu.

Više info: [email protected]

(Visited 186 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin