JOB LAB – Održana besplatna radionica za nezaposlene u Sanskom Mostu

28 feb

U prostoru Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu održana je  IT edukacija nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje USK u okviru projekta „Job lab“. Edukacija je dio projekta koji realizuje Američka trgovačka komora u saradnji sa članicama, kompanijom Telemach i Fondacijom Telemach, IT Academy, te omladinskom informativnom platformom Hoću.ba.

Svi polaznici će nakon  edukacije dobiti certifikate iz IT tehnologija, poklon vaučere IT Academy, a od Telemach-a će najboljem polazniku biti uručen tehnički uređaj – tablet. Do sada su radionice održane u Jajcu, Novom Travniku, Zenici , Tuzli i Mostaru, a u okviru projekta Job Lab planirano je osam edukacija za nezaposlene.

Projekat je podržao zavod za zapošljavanje USK putem kojeg se vršila selekcija potencijalnih polaznika koji su se mogli prijaviti ukoliko su posjedovali bazično značnje o IT tehnologijama.

Seminar će svoj rad nastaviti i sutra, a treba još jednom istaći kako će jedan od rezultata cijelog projekta biti nabavka informatičke opreme za potrebe Mješovite srednje škole.

(Visited 126 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments