JOB Lab – besplatne radionice za nezaposlene u Travniku

27 apr

Pokrovitelj projekta koji je održan uspješno u Mostaru i Zenici je Američka trgovačke komora sa kompanijom Telemach i IT Academy. Partner radionica putem kojih će se u Travniku educirati nezaposlene osobe je Služba za zapošljavanje SBK i Fakultet za tehničke studije u Travniku.

Glavni cilj ovih radionica je da se nezaposlenima u BiH pruži potrebno znanje i vještine za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i smjernice za brži pronalazak posla, a kompanija Telemach je pripremila i nagradu za najboljeg polaznika radionice u Travniku.

Kako nam je kazala Edina Kurić – Zorlak, PR kompanije Telemach, organizatori su pružili šansu i jednoj nezaposlenoj osobi te je angažovali za predavača na projektu. Direktor mreža Telemacha u BiH, Adis Bajrami, istakao je da je Telemach društveno odgovorna kompanija koja konstantno učestvuje u radu lokalnih zajednica i trudi se dati određeni doprinos, tako što pokušava animirati sve one koji su zainteresovavi za usluge i način rada Telemacha.

Projekat „JOB Lab“ u Travniku je izazvao veliko interesovanje polaznika. Svi polaznici “JOB Lab” radionice dobit će i vaučer za online kurs ECDL i mogućnost besplatnog školovanja, te dodatnu edukaciju i usavršavanje IT vještina po svjetskim standardima.

Polaznike za prvu radionicu u Travniku, birala je Služba za zapošljavanje SBK i za edukacije kandidati su se mogli prijaviti uz ispunjavanje upitnika, kojim su pokazali da li zadovoljavaju sve preduslove potrebne za pohađanje edukacije.

Projekat „JOB Lab“, realizuje omladinska informativna platforma Hoću.ba

(Visited 104 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments