Jeste li se ikad zapitali kako google translate radi? Iza svega se krije sustav baziran na ljudskom mozgu

22 mar

Google pokušava učiniti svoj Google Translate što preciznijim, i to tako da sve više jezika podržava svojim softverom neuralnih strojnih prijevoda. Softver koristi duboke neuralne mreže – računalne sustave koji se temelje na ljudskom mozgu i živčanom sustavu – kako bi preveli cijele rečenice, a ne samo fraze.

Precizniji i prirodniji prijevodima
Google je objavio 13.03. kako će ruski, vijetnamski i hindi jezici od sljedećih par tjedana biti pokretani neuralnim strojnim prijevodom. Osam drugih jezika već koristi tehnologiju neuralnog strojnog prijevoda.

“Neuralni je prijevod znatno bolji od prijašnje tehnologije, jer od jednom prevodimo cijele rečenice, umjesto dijelova”, napisao je Barak Turovsky iz Google Translatea. “Zbog toga su prijevodi precizniji i zvuče bliže načinu na koji ljudi govore konkretni jezik.”

Promjene će se izvesti i na Google Search, translate.google.com, Google aplikacijama, te na automatskom prijevodu stranica na Chromeu. Turovsky je dodao kako će Google u sljedećim tjednima nastaviti prebacivati i druge jezike na neuralni strojni prijevod.

 

Izvor: Informacije

(Visited 97 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments