Jedinstveni bosanski suvenir koji ćete sigurno sa oduševljenjem nositi

19 maj

Foto: Senad Pepić Model: Marija Šuković

Jeste li znali da originalni suveniri koji u Bosni i Hercegovini možete pronaći i na sebi nositi ili pokloniti vama dragoj osobi su prekrasane urbane majice koje možete pronaću u GojakARt-u? Jedinstvenost tih majica leži u tome što perspektivni umjetnik Nijaz Gojak prenosi svoja umjetnička djela s puno ljubavi na njih.

T- shirt majice se pojavljuju 70-ih godina prošlog vijeka. Tada su printane majice ustvari predstavljale jedan od važnih subkulturnih proizvoda uz koje su odrastale mnogobrojne generacije. Bile su vrlo popularne u pop kulturi.
Printovi na odjevnim predmetima, te ono što ih prati mogu biti prostor za izražavanje različitih umjetničkih i kreativnih potencijala. Također mogu biti dobra platforma za prenošenje važnih društvenih poruka.

Umjetnik Nijaz Gojak je svoje djelo, odnosno sliku, na kojoj je prikazao stari dio grada – Baščaršiju odlučio prenijeti na drugi medij, pa je tako nastala i prva T- shirt majica GojakArt-a kome je samo dodao umjetnički natpis Sarajevo. To ubrzo postaje i najtraženiji njegov proizvod.

Na ovaj način on šalje poruke o ljepoti Sarajeva, kao i Bosne i Hercegovine.
GojakArt su urbane majice koje su specifične jer su printovi umjetnički radovi. Ovisno o ukusu pojedinca, možete odabrati majicu koja vam najbolje pristaje. Na majicama su arhitektonske znamenitosti i motivi grada Sarajeva, kao što su Vijećnica, Sebilj, Stari most u Mostaru, panorama Baščaršije, motivi bosanskog veza izraženi na savremeni način, kao i slike sa detaljima iz svakodnevnog života jednog grada.

Bitno je naglasiti da se u proizvodnji GojakArt majica koriste ekološke boje formirane na vodenoj bazi i bez upotrebe iritirajućih razređivača.
S puno ljubavi i truda nastala majica je originalni bosanskohercegovački suvenir ili odjevni predmet koji je namijenjen svim generacijama.

Majice možete naći u dućanu Old Town Souvenir Shop Sarači 7. na glavnoj Baščaršijskoj ulici ili direktnom narudžbom preko Facebook stranice GojakArt.

GojakArt je uvršten u direktorij Made of BiH i time predstavlja BiH kreativnu industriju kao poduzetništvo inspirisano bosansko-hercegovačkim nasljeđem.

www.civilis.ba

(Visited 1.175 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments