Ja sam prekul!

16 jun

Živimo u svijetu gdje je u redu da budemo svi, osim samih sebe. Nametnuti su nam standardi, očigledno je da je postalo apsurdno da razmišljamo svojom glavom.

1

Zašto i kako smo do toga došli ostavljamo vam na razmišljanje, a ovim člankom vam donosimo nekoliko načina da ustvari prikažete sami sebe onakvima kakvi jeste!

Budite svoji! Svi ostali su ionako već zauzeti.

  1. Pronađite se i sami odredite stvari pod svojim uvjetima. Ipak , ne možete biti sami ako ne znate, ne razumijete, i ne prihvaćate sebe na prvom mjestu. To bi trebao biti vaš primarni cilj – pronaći ovo (pronaći sebe)
  2. U pronalaženju svoje vrijednosti, nemojte se iznenaditi ako se neki od njih čine da se sukobljavaju. To je prirodna posljedica uzimanja sa širih vrijednosti iz različitih izvora, uključujući i kulturu , religiju, mentora , potičući ljude , obrazovnih izvora , itd, što stvara da se i dalje radi kroz te sukobe kako bi se riješili istih, te shvatili koje vrijednosti vas najviše podstiču da budete vjerni sami sebi.
  3. Izbjegavajte fiksacijsku na prošlost i ne dopuštanje sebi da rastete.

Jedan od najvažnijih nezdravih pristupa sebi jeste da donesete odluku tu tko ste  u definiranom trenutaku ili vremenskom periodu, nakon čega ćete provesti ostatak svog života pokušavajući uvijek biti ta osoba iz prošlosti , a ne netko tko još uvijek ti , ali raste s prolaženjem svake sezone i desetljeća. Dopustite sebi taj prostor rasta, poboljšanja , kako bi postali mudriji.

  1. 4. Prestanite brinuti o tome kako vas drugi ljudi doživljavaju .

Neki od njih će vam se svidjeti, a neki od njih neće. Ili stav je vjerojatnije da će biti u pravu ili u krivu. Ne dopustite sebi da sami sebi stalno postavljate pitanje tipa : ” Da li oni misle da sam smiješan ? Da li ona da sam debela ? Da li oni misle da sam glupa ? Jesam li dobro / pametno / popularna dovoljno da budem dio njihove grupe prijatelja ? ” Da bi bili uistinu srećni, prestanite postavljati pitanje šta neko drugi misli o vama, te postavite isto pitanje sami sebi.

Za kraj,

Budite svoji! Svi ostali su ionako već zauzeti..

Ovaj tekst je nastao između saradnje ASuBiH-a i hoću.ba

(Visited 175 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments