Izađite iz svakodnevne rutine i povećajte produktivnost

23 okt

Htjeli, ne htjeli nakon određenog vremena svatko se nađe u životnoj svakodnevnici gdje rutina počinje vladati našim životima. Prestanite biti pasivni i budite proaktivni.

Obavljajući iste obveze svakoga dana, ulazimo u rutinu iz koje je ponekad teško izići. Pogotovo, ako neki posao obavljamo već godinama i ništa nam se već duže vrijeme u životu nije značajno promijenilo. Rutina stvara pasivnost i posljedice su nemotiviranost i neostvarivanje bilo koje vrste ciljeva. Postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebali nadići rutinu kako bi svoj život ispunili nekim novim iskustvima. Rutina može biti prisutna u bilo kojoj životnoj sferi. Donosimo vam neke od razloga koji će vam pomoći da uvidite da nešto morate promijeniti.

  • Povećana energija – jednostavne promjene poput prehrane ili odluke da ćete počnete vježbati, mogu vaš život dovesti na prekretnicu i to onu zdraviju. Vaša energija će se povećati i vi ćete se ne samo osjećati zdravije već i ispunjenije kako bi sve svoje zadatke ispunili i bili spremniji na one nove koji tek slijede.
  • Povećana produktivnost – zbog razine povećanja energije, bit ćete više motivirani tijekom dana. Ono što trebate napraviti, završit ćete prije vremena, a ne čekati posljednji trenutak za obavljanje istoga. Također, navečer kada odete spavati, lakše ćete se opustiti jer nećete imati milijun stvari na umu što trebate napraviti i obaviti sutra. Djelujte danas da sutra imate manje posla.
  • Povećana kreativnost – kad se uvučete u svakodnevnicu onda i vaša kreativnost pada jer vaš um nije dovoljno otvoren. To je vrlo važno za određene vrste poslova koji zahtijevaju određenu vrstu kreativnosti. Promijenite svoju rutinu tako da pozitivni aspekti vašeg života zajedno s kreativnošću – mogu napredovati.
  • Osjećaj sreće – kako bi bili što sretniji sami sa sobom, potrebno je napraviti određene promjene. Mnogi nemaju snage ni volje za takvo nešto i predaju se rutinskome životu u kojem ne pronalaze sreću kakvu bi željeli, ali redovito su ljubomorni na druge koji su sretni sa svojim životnima. Potrebne su vrlo male promjene koje će vas usmjeriti na put u kojem ćete se osjećati vrijedno i ponosno. Počnite vježbati, čitati, šetajte, posjetite lijepa mjesta koja će u vama probuditi osjećaje sreće.
  • Uživanje u novim iskustvima – nemojte sebe zakinuti za nova iskustva koja će vam izlazak iz rutine donijeti. Ono što trenutno doživljavamo nije ni približno onome što nas čeka. Izlazak iz okvira svakodnevnice omogućit će nam spoznaju da postoji bezbroj aktivnosti i događanja koja će nas usrećiti zbog kojih ćemo se osjećati dobro.

Male promjene rutine i izlazak iz svakodnevnice obogatit će vaš život novim iskustvima. Osjećat ćete se bolje, motiviranije i puni elana za nove aktivnosti o kojima do sada niste razmišljali. Uzmite sve što vam život pruža kako ne bi propustili sve ono o čemu ste sanjali. 

24sata.hr

(Visited 236 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments