ITjobs – kreće kampanja za promociju zapošljavanja mladih u IT sektoru!

5 jul

Kampanja za promociju zapošljavanja mladih u IT sektoru!

Najveća info platforma za mlade u BiH HOĆU.ba u saradnji sa partnerima započinje kampanju za promociju zapošljavanja mladih u IT sektoru – IT jobs. Glavni motivi za kampanju su s jedne strane 63% mladih koji su nezaposleni danas, a s druge IT sektor kojem će u narednih nekoliko godina nedostajati 25.000 stručnjaka.

Od jula 2017. godine Hoću.ba će kroz posebnu rubriku IT jobs promovirati pozitivne i konkretne priče o IT sektoru, radu u IT industriji, vrstama profesija i zanimanja, savjetima i smjernicama IT managera, primjerima dobre prakse, načinima kako se usavršiti ili pak započeti obuku za neke od ovih zanimanja, kao i predstaviti iskustva mladih koji su u ovom sektoru našli posao.

Pored redovnih informacija u rubrici IT jobs, Hoću.ba sa partnerima otvara i poseban nagradni konkurs za mlade. Pozivaju se mladi od 16-25 godina iz cijele BiH da naprave kreativni video do 1 minute na temu: „Zašto raditi u IT sektoru?“ i da pošalju putem WE transfera video na e-mail: [email protected] najkasnije do 20.07.2017. godine. Deset (10) najboljih videa bit će nagrađeno specijalnom dvodnevnom posjetom u Sarajevu vodećim IT kompanijama uz neuobičajen direktni susret sa managerima i zaposlenicima u IT industriji od kojih će moći direktno da se informiraju o razvoju IT industrije, profilima traženih zanimanja, načinima kako da se obrazuju ili imaju praksu u IT kompanijama i drugim konkretnim savjetima, smjernicama i trendovima.

Jedan od partnera kampanje ITAcademy, najpraktičnija škola za dobijanje posla u IT sektoru, obezbjeđuje najboljim učesnicima projekta vrijedne nagrade: Kurs za buduće dizajnere (Photoshop) i programere (HTML i CSS, PHP), dva najtraženija i izvrsno plaćena zanimanja.

Kampanju IT jobs organiziraju Hoću.ba platforma i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ u saradnji sa projektom MarketMakers kojeg podržava Vlada Švicarske i kompanijama: Authority Partners, Ministry of Programming, Klika, Mistral, eMedia Patch, ITAcademy, ANT Colony i Networks.

(Visited 759 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments