Isprobajte ova 3 besplatna alata za uređivanje fotografija na mobilnom uređaju

6 nov

Uredite fotografije uz Snapseed, Darkroom i Adope Photoshop.

Aplikacije za uređivanje fotografija odlična su nadopuna sve boljim kamerama na mobilnim uređajima i ukoliko volite da isprobavate i da se igrate sa filterima ili drugim efektima, preporučujemo tri alata.

Snapseed

Besplatna aplikacija koju preporučuju i profesionalni fotografi, dostupna je za Android i iOS operativne sisteme. Nudi pristup brojnim filterima, podešavanje osvjetljenja i tonova na fotografiji. Snapseed također omogućava različite stilove postavljanja teksta preko fotografije, a uradak se jednostavno eksportuje u galeriju na mobitelu.

Darkroom

Ova aplikacija dopušta da kreirate sami svoj filter i nudi opcije slične Adobe Lightroomu poput onih za podešavanje highlightsa i sjena. Nije moguće mijenjati osvjetljenje ali zato je moguće mijenjati „temperature“ i „tint“ kao i boju highlightsa. Dostupna je za iOS uređaje besolatno, a fotografije mogu biti prilagođene objavljivanju na društvenim mrežama.

Adobe Photoshop

Jedan od najpoznatijih i najviše korištenih programa za uređivanje fotografija na desktopu, dostupan je i u formi mobilnih aplikacija za iOS i Android. Aplikacije Adope Photoshopa su Photoshop Mix pomoću koje možete da miješate elemente različitih fotografija, Photoshop Fix koji služi za korekcije fotografija i Photoshop Express za sveobuhvatno uređivanje i pravljenje kolaža.

media.ba

(Visited 118 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments