Instagram bi mogao uvesti glasovne i video pozive

20 apr

U Android APK datotekama aplikacija Instagram i Instagram Direct pronađeni su dokumenti i ikone povezani s ostvarivanjem glasovnih i video poziva.
To bi moglo značiti kako u Facebooku, vlasniku ove društvene mreže, planiraju i u ovu aplikaciju ubaciti mogućnost telefoniranja nekad u budućnosti, a sada otkriveni dijelovi koda tamo su postavljeni kako bi ih se tada moglo aktivirati.

O proširenju mogućnosti Instagrama govori se još od prošlog mjeseca, kada su neki u istoj aplikaciji pronašli i skriveni gumb za video pozive, kojima bi se moglo obogatiti komuniciranje putem Live Storiesa. Iz Instagrama kažu kako su to sve nagađanja i da ih ne žele službeno komentirati.

Ugradi li video pozive u Instagram, Facebook će učiniti još jedan korak ka tome da sve njihove aplikacije u konačnici budu vrlo slične – WhatsApp i Facebook već imaju Stories opciju, Messenger i ponovno WhatsApp video pozive, i tako dalje. Sva komunikacija s prijateljima moći će se tako u skorijoj budućnosti odvijati kroz bilo koju od ovih aplikacija, a na korisnicima će biti samo da odaberu onu koja im se najviše dopada izgledom i nekim detaljima – jer mogućnosti im se polako izjednačavaju.

poslovnisvijet.ba

(Visited 68 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments