Inspirativna priča za pokretanje vlastitog biznisa

25 dec

Milica Topić je po zvanju poljoprivredni tehničar i nikada nije radila u svojoj struci . Od nedavno je počela svoj biznis i otvorila frizerski salon, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Njen put do prvog ozbiljnog posla realizovan je uz pomoć pokrajinskih subvencija za samozapošljavanje sa kojima joj je olakšano da počne sopstveni biznis i otvori frizerski salon. Kaže da su joj subvencije od 300.000 dinara bile dovoljne da bi nabavila opremu za svoj salon.

“Imala sam nešto svojih sredstava, a pomoć subvencija je i te kako dobro došla u smislu sve opreme koja mi je trebala za salon. Kupila sam makaze, mašinice, četke, farbe, peškire, šamponjeru, stolice i sve detalje neophodne za jedan salon”, kaže Topićeva sada vlasnica frizerskog salona u Somboru.

Napominje da sa svoje 34 godine ima nepunih godinu dana radnog staža, te da je u ovom poslu imala pomoć supruga, jer oboje u ovom poslu vide budućnost.

“Cene su pristupačne, tek sam počela, a želja mi je da svaka žena sa bilo kojom visinom prihoda može da se uredi”, dodaje ona.

U filijali Nacionalne službe zapošljavanja Sombor navode da su kroz programe samozapošljavanja ugovori potpisani sa 134 novopečenih privrednika, a ukupna vrednost uloženih sredstava je 26,2 miliona dinara.

Ove godine nezaposleni su dobili ugovore za različite radionice poput autoservisa ili stolarsko – molerskih radionica, frizersko-kozmetičarskih usluga, stomatološke ordinacije, proizvodnju testenina, prepravka odeće i drugo, a mnogi od, poput Milice, njih su pronašli svoj put do prvog porodičnog posla.

(Visited 131 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments