INškola – Nova web stranica za sve inovativne nastavnike i nastavnice

21 sep

 

Centar za obrazovne inicijative Step by Step je nevladina organizacija osnovana sa ciljem da promoviše obrazovnu filozofiju usmjerenu na dijete i prava sve djece na kvalitetan odgoj i obrazovanje utemeljeno na vrijednostima demokratije i otvorenog društva na području cijele Bosne i Hercegovine.

COI Step by Step je u 2016. godini uz podršku donatora i prijatelja pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavničke profesije, i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

IN godišnja nagrada želi prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Pored toga Zajednica inovativnih nastavika/ca nudi različite resurse za nastavnike i nastavnice kao što su:

  • Pripreme za časove
  • Metode i strategije
  • Publikacije i priručnici
  • Dodatni resursi
  • Autorski tekstovi
  • Programi obuke itd..

Cilj inicijative “Nastavnici su važni” je afirmacija i promocija nastavničke profesije, zajedničko zagovaranje za unaprijeđenje statusa nastavničke profesije, efikasniji sistem profesionalnog razvoja i unaprijeđenje kvaliteta odgoja i obrazovanja

(Visited 243 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin