Ima 33 godine i već je direktor 55 firmi u Srbiji

1 okt

Muškarci u Srbiji su i dalje u velikoj većini kada je u pitanju vlasništvo ili upravljanje firmama – međutim, ima dama koje mogu odlično da im pariraju.

U Srbiji više od 35.000 žena vodi svoje kompanije ili je zastupnik kompanija. Zanimljivo je da su neke među njima direktorke u nekoliko desetina firmi.

Međutim, to što se u zvaničnim podacima Agencija za privredne registre vode kao direktorke, rukovodioci, pravni zastupnici, ne znači nužno da su sve firme njihove, pa čak ni da sve rade. Dobar primer toga je Izabela Feješ, žena koja je direktor ili zastupnik čak 55 firmi.

Ona ima svega 33 godine, a njena preduzeća bave se najrazličitijim stvarima – trgovinom na veliko, građevinskim radovima, trgovinom ortopedskim pomagalima, opremom i autodelovima… Pojedine firme na čijem je čelu nalaze se na istoj adresi. Većina ih je u Beogradu ili Novom Sadu, međutim uglavnom nemaju veb sajt, a na retke brojeve telefona niko se ne javlja. Jedan od mogućih razloga je taj što se njeno ime našlo na takozvanoj „crnoj listi“ srpskih privrednika. Kako je svojevremeno pisala Politika, Feješ se sa još oko 50 privrednika našlo na listi privrednika kojima je Agencija za privredne registre zabranila i ograničila obavljanje delatnosti jer su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili poslovne partnere ili zaposlene.

Neke od firmi u kojima je Izabela Feješ direktor, zastupnik ili član društva, su „Vlada gricko d.o.o“, „Target internacional“, „Autostart“, „Prestiž ekskluziv“, „Anastasija trejd“, „Frigomont“, „Trend Invest“…

Bizlife.rs

(Visited 267 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments