Ideja za biznis: Glamping!

14 maj

U moru prodavnica zdrave hrane i frizerskih salona razmišljate kako biste mogli da pokrenete dobar privatni biznis? Predstavljamo vam Glamping, novi svetski hit, koji osvaja svet. 

Šta je zapravo glamping? Ukratko, ovo je spoj luksuznog turizma i glamura, komfora, kampovanja i prirode. Koncept je osmišljen u Velikoj Britaniji još pre 10tak godina, a u poslednje vreme postao je popularan u Americi, Francuskoj i Holandiji. Mnogi ljudi koji žive na selima, ili na planinama i imaju velika gazdinstva, u svom dvorištu postavili su šatore. Ali ne bilo kakve.

U njima nisu vreće za spavanje, i ne oseti se miris zemlje i trave. Kreveti su pravi, posteljina svilena, vatra upaljena, a večera spremna. Praktično, kao u svakom luksuznom hotelu, osim što ste u šatoru, daleko od grada, buke i komšija. Hrana je uglavnom domaća koju pripremaju vlasnici imanja, odnosno šatora, a noćenje košta od 100 evra pa čak i preko 1.000 evra u zavisnosti od lokacije i veličine smeštaja.

U nekim šatorima pronaći ćete čak i toalet i tuš kabinu, a najpopularnije destinacije su u džunglama, šumama, na planinama ili čak u pustinjama. Razmišlajte li već gde biste u Srbiji mogli da postavite prvi glamurozni kamp?

Ovo je sigurno grana turizma koja bi privukla strane turiste, s obzirom na to da većinja njih traga za nečim jedinstvenim, drugačijim, za avanturom i adrenalinom. U Srbiji još uvek niko nije pokrenuo ovako nešto, a prostora za glamping svakako ima. Na sajtu glamping.com možete postaviti fotografije svog kampa, navesti lokaciju, cenu i sve ostale podatke, i čekati. Sigurno će vas već za nekoliko dana zvati bračni par iz Kalifornije koji putuje svetom i baš su odlučili da posete Srbiju i da spavaju u glamuroznom šatoru.

luftika.rs

(Visited 431 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments