I to se može!? Znate li kako ljeto provesti na putovanju na tuđi račun?

22 jun

Zamislite da vas netko odluči poslati na avanturu života i za to vam još platiti? Možda se čini kao san, no jedan američki proizvođač pića odlučio se upravo na takvo nešto…

Ljetovanje na tuđi račun - 5

Ljetovanje na „tuđi račun“ često uključuje neku vrstu angažmana – bilo volontiranje, rad na moru ili praćenje nagradnih igara. Za koju god se varijantu odlučili potrebno je izdvojiti ponešto truda koji se u konačnici nagrađuje novim iskustvima.

Najveći stručnjaci za putovanja na tuđi račun definitivno su blogeri. Najuspješniji među njima odustali su od poslova u uredima, uzeli fotoaparat u ruke i krenuli u istraživanje svijeta. Neke od vještina koje su za to potrebne su poznavanje jezika, znanje o tome kako funkcioniraju društvene mreže te entuzijazma i kreativnosti u neograničenim količinama.

Odlučite li se baciti u blogerske vode vjerojatno nećete otputovati besplatno već ovog ljeta, što ne znači da nećete neko od idućih provesti, npr. u dokolici na Malti. Do tada iskoristite sve platforme koje omogućuju besplatno objavljivanje tekstova, savjeta ili osvrta te pripadajućih fotografija na internetu te krenite s objavama. Doznajte što više možete o hashtagovima koji se koriste kako biste bili što vidljiviji, kao i naslovnima koji privlače čitatelje. „Prepišite“ sistem rada od najuspješnijih blogera i influencera te slijedite njihove savjete kako bi vas što prije prepoznali i ponudili vam putovanje ili smještaj u zamjenu za vaše materijale i promociju na društvenim mrežama.

Ljeto na farmi

Studenti ili oni koji traže dodatan posao mogu provesti radno ljeto volontirajući u inozemstvu. To podrazumijeva više truda, a manje kupanja, ali sve je bolje od užarenog asfalta. Worldwide Opportunities on Organic Farm organizacija je koja povezuje one koji žele znati više o organskom uzgoju, a zainteresirani putuju na mjesta diljem svijeta. Volonterski poslovi, poput pomaganja osobama s invaliditetom na Šri Lanci ili briga o životinjama u Australiji, mogu se pronaći na hrvatskim i stranim internetskim stranicama volonterskih centara.

U zraku ili na vodi

Putovati na tuđi račun možete i tako da se zaposlite na kruzeru ili postanete član avionske kabinske posade, ali uzmite u obzir da nećete imati puno vremena za razgledavanje. Dobrih strana ima koliko i loših, ali definitivno ćete se kući vratiti s gomilom iskustava.

Ludi oglasi

Zamislite da vas netko odluči poslati na avanturu života i za to vam još platiti? Možda se čini kao san, no jedan američki proizvođač pića odlučio se upravo na takvo nešto, a dvoje najsretnijih ostvarili su svoj san. Sretnici su putovali Sjedinjenim Američkim Državama punih šest mjeseci. Uvjeti? Nije bilo potrebno učiniti ništa posebno, već samo dokumentirati i podijeliti svoja iskustva te pokazati kako živite najbolji život na svijetu. Islanđani su tražili “turističkog vodiča” čiji je zadatak bio da putuje svijetom i sve dokumentira te sve to, zajedno sa savjetima i iskustvima, objavljuje na društvenim mrežama… Za ovakve natječaje navala je velika – ali ništa vas ne košta pokušati.

Skupljanje milja

Letite li često, uključite se u prikupljanje milja, što omogućuje gotovo svaka zrakoplovna kompanija. Sakupljanjem milja ćete vrlo brzo moći ostvariti posebne pogodnosti, a ponekad čak i besplatne avionske karte, koje su često znak zahvalnosti što putujete istom kompanijom ili koristite često kreditnu karticu neke veće banke.

Na tuđem kauču

Ako ne tražite luksuz nego kutak za spavanje i otvoreni ste za nova prijateljstva, razmislite o couchsurfingu. Na stranicama istoimene zajednice potražite što se nudi u mjestu koje želite posjetiti, odaberite smještaj i kontaktirajte vlasnika. Za uzvrat bi bilo lijepo ponuditi svoj kauč onome tko se nađe u vašem kraju ili pratnju u razgledavanju grada. Osim što na taj način možete jeftinije proputovati svijet, moći ćete dobiti savjete od lokalaca o tome gdje jesti i piti, a što posjetiti te steći nova poznanstva.

punkufer.dnevnik.hr

 

(Visited 630 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments