Hrvatska volontira!

17 maj

‘’Prepoznaj svoju snagu. Pokreni svoju zajednicu. Uključi svoju tvrtku. Zavolontiraj se’’ moto je manifestacije ‘’Hrvatska Volontira’’.

Koliki je značaj volontiranja ali i uključenost svih sektora od javnog, civilnog i poslovnog uočeno je od strane Hrvatske mreže volonterskih cenatara koja aktivno još od 2011. godine organizuje manifestaciju pod nazivom ‘’Hrvatska volontira’’. Ovakva jedna manifestacija ima za cilj uključiti što veći broj organizatora volontiranja i samih volontera te ukazati na značaj društvene odgovornosti svih sektora.

Hrvatska Volontira ove godine se održava od 16. do 21.5. Uključen je veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i kompanija koje će promovirati značaj volontiranja.

Ovogodišnjom manifestacijom organizatori su se potrudili da povežu djelatnike iz poslovnog sektora sa neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te da ukažu na važnost povezane i humane zajednice u kojoj su uključeni svi pripadnici društva.
”Volontiranje je pokretačka snaga zajednice”- ističu organizatori ove manifestacije.

Volontiranjem investirate u sebe a samim tim i u lokalnu zajednicu. Pored svih vještina i poznanstava koje steknete tokom volontiranja, dopirnosite i razvoju svijesti ostalih članova zajednice koliko je važno biti društveno aktivan te prenosite svoju pozitivnu energiju koju zasigurno ima svaki volonter.

Ovakvom jednom manifestacijom pokušava se osvijestiti značaj kompanija koje potiču svoje djelatnike na volontiranje te daju im šansu za stvaranje zajednice i unutar kompanije kroz koju će doprinijeti i razvoju cijele lokalne zajednice, te svakako potaknuti ostale kompanije na ovakav društveno odgovoran rad.

Volontiranje je pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice, te organizatori poručuju još jednom:

‘’ Prepoznaj svoju snagu. Pokreni svoju zajednicu. Uključi svoju tvrtku. Zavolontiraj se.’’

Više o samom eventu i organizaciji možete pronaći ovdje. 

(Visited 112 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments