Hoću.ba info platforma slavi drugi rođendan

13 okt

Danas je održana 2. godišnjica Hoću.ba info platforme koja nije komercijalna i NE nudi informacije o estradi, takmičenjima pjevača, sportu i politici, ali je ipak za dvije godine ušla u TOP 100 najposjećenijih domaćih web stranica i postala vodeća info platforma za osnaživanje mladih u BiH.

HOĆU.ba je kroz 7.000 objavljenih sadržaja pomogla hiljadama mladih da pronađu stipendiju, posao, praksu, volonterski angažman, promovira najuspješnije mlade posebno poduzetnike, inovatore i aktiviste i pruža savjete za razvoj karijere, zaštitu svojih prava i bolje pozicioniranje na tržištu rada u trenutku kada je BiH vodeća po nezaposlenosti (63%) mladih u svijetu.

Hoću.ba je posjetilo više od 650.000 različitih posjetitelja, a na grupaciji društvenih mreža je 87.000 korisnika. Hoću.ba ima svoj Junior PR tim sa preko 100 mladih iz cijele BiH, a sarađuje sa 300 srednjih škola i univerzitetima, 500 omladinskih organizacija, domaćim i stranim institucijama, medijima i biznis sektorom.

Danas 13.10. u 11:00h u kinu KRITERION održana je 2. godišnjica HOĆU.ba na kojoj su predstavljeni rezultati i planovi platforme u prisustvu omladinskih saradnika i partnera.

 

(Visited 412 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments