Hocu.ba i 60 mladih lidera kreirali program za narednu sezonu

10 sep

Hoću.ba – najveća info platforma za mlade u BiH organizirala je Omladinski kamp na Jahorini od 7. do 9. septembra 2018. godine na kojem je učestvovalo 60ak mladih lidera iz cijele BiH.

Učesnici kampa su bili učenici srednjih škola i studenti sa šest univerziteta iz BiH, a cilj kampa je bio razvoj programa programa rada Junior PR tima za srednjoškolce u narednoj školskoj godini te plan za razvoj kampanje Mladi Farmeri i kreiranje plana za uspostavu studentske asocijacije poljoprivrednih fakulteta.

Rezultat su konkretni koraci oko kreiranja novog programa rada za povećanje zapošljivosti mladih u saradnji sa preko 100 škola sa područja cijele BiH u novoj školskoj godini. Junior PR tim u prošloj školskoj godini činilo je 170 učenika iz 153 škole i 72 općine, a objavljeno je ukupno 8.244 korisne informacije, info platforma je imala 317.769 različitih posjetitelja, kreirano je 300 kratkih video sadržaja za BHT te je broj članova na društvenim mrežama porastao na 106.000.

Pored toga, kreiran je i konkretan plan za nastavak kampanje Mladi Farmeri koja treba da popularizira i predstavi potencijal agrobiznisa kod mladih, uz nove video priče sa terena sa uspješnim mladim ljudima iz agrobiznisa, konkursom za izbor najfarmera te uspostavom IAAS-a u BiH – studentske asoscijacije poljoprivrednih fakulteta. Više o ovoj temi možete pronaći na www.hocu.ba/mladifarmeri.

Organizatori kampa su Munja Inkubator i Info platforma Hocu.ba uz podršku programa Prilika Plus i Švicarske ambasade u BiH.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments