Hamza Zejnilagić: Dubai, prilika koja se rijetko pruža

22 mar

Hamza se trenutno nalazi u Dubaiju na plaćenoj stručnoj praksi iz oblasti građevinarstva, a kako izgleda raditi i živjeti u najmodernijem gradu na svijetu pročitajte u nastavku.

Radim u konsultanskoj kompaniji „Eng. Adnan Saffarini's Office“ sa sjedištem u Dubaiju koja zapošljava preko šest stotina inženjera različitih struka. Moj posao jeste nadzor na izgradnji rezidencijalnog tornja od 40 spratova u Dubai Marini. Sa mnom je svakodnevno ekipa građevinskih inženjera sa kojima usko sarađujem, a od kojih sam za nešto manje od mjesec dana mnogo toga naučio.

IAESTE pruža nesvakidašnje iskustvo kako sa stručnog, tako i sa turističkog stanovišta. Posjetili smo mnogo znamenitosti i turističkih atrakcija koje Dubai, ali i Emirati u cjelosti pružaju. Došao sam u Zaliv s ciljem da budem dio velikog projekta što se u našoj zemlji rijetko pruža neiskusnim inženjerima, ali i da upoznam arapsku kulturu i običaje. Naravno, kada dođete u Dubai, koji važi za jedan od najbogatijih gradova na svijetu, ostanete impresionirani dostignućima koja su ovdje ostvarena, poput Burj Khalife, Burj al Araba i sl. Već su me kontaktirali iz glavnog ureda kompanije u kojoj radim da dođem na intervju prije odlaska. Preporučujem svim studentima da traže ovakve prakse svuda po svijetu.

Odluči se napravi korak. Kontaktiraj Iaeste BiH, i doživi nezaboravno iskustvo.
Iaeste.ba

(Visited 344 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments