Greške koje poslodavci ne tolerišu: Zbog ovih navika vas smatraju neprofesionalnim

12 dec

Iako posjedujete određeno znanje i vještine za posao koji obavljate, sljedeće stvari vaš nadređeni neće tolerisati. Ujedno, imajte u vidu da one ostavljaju utisak neprofesionalne osobe.

Radno mjesto, vaš rad, trud i zalaganje su ključne stvari za dobro obavljanje svakodnevnih radnih zadataka. Ako zanemarite bilo koju stvar koja je u opisu vašeg posla, vaše sposobnosti i znanje mogu da padnu u potpuno drugi plan.

Ove navike se vezuju sa neprofesionalne osobe, te vam savjetujemo da ih se što prije riješite.

Korištenje mobilnog telefona

Cjelodnevno korištenje mobilnog, tipkanje po ekranu i privatni razgovori su često na spisku zabranjenog ponašanja u brojnim kompanijama. Osim ako je vezano za posao, ovakvo ponašanje se neće svidjeti nijednom poslodavcu. Naš savjet je da se oduprete provjeravanju društvenih mreža i dopisivanju, sem u hitnim situacijama.

Tračarenje

Ako želite profesionalno da obavljate svoj posao, kao i da takvu sliku ostavljate na kolege, držite se podalje od svih vrsta ogovaranja. Tračerenje smanjuje produktivnost, a imajte u vidu da time stvarate veoma lošu radnu atmosferu.

Neuredno radno mjesto

Osim što šaljete lošu sliku o vama, neurednost vam može otežati koncetraciju. Neorganizovanost, odnosno razbacane stvari će vam i oduzeti mnogo vremena jer ćete stalno morati da kopate po stvarima kako biste pronašli ono što vam treba.

Zanemarivanje kodeksa oblačenja

Mnoge kompanije imaju svoja pravila odijevanja. Ako je to slučaj i kod vas, onda sigurno znate da prekratke haljine, bretel majice i duboki dekoltei apsolutno nisu prihvaćeni. Zato, ako još uvijek ne pošutujete kodeks oblačenja, razmislite dobro o tome. Poznato je da neukusno oblačenje odaje utisak neprofesionalnosti.

Stalno kašnjenje

Ne postoji osoba kojoj se nije desilo da zakasni za posao. Kašnjenje je neizbježno, bilo da je riječ o saboraćajnom kolapsu, lošim vremenskim uslovima ili iskrslom privatnom problemu koji morate hitno da riješite. Ipak, stalno kašnjenje spada u loše radne navike koje aposlutno smetaju svim vašim odgovornim kolegama, a posebno poslodavcu.

Mostarski.ba

(Visited 488 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments