Gimnazijalka Hana na svjetskom takmičenju iz općeg znanja u Atini osvojila 14 medalja

15 aug

Gimnazijalka Hana Galijašević iz Velike Kladuše sa takmičenja iz općeg znanja pod nazivom „The World Scholar's Cup“, koje je održano u Atini u periodu od 18. do 23. jula, vratila se sa osvojenih osam zlatnih i šest srebrnih medalja.

Riječ je o takmičenju koje promoviše vannastavno učenje, te sposobnosti poput debate, govora, argumentativnog pisanja, timskog rada, logičkog povezivanja… Tema ovogodišnje manifestacije bila je „Nevjerovatan svijet“ i obuhvatala je više oblasti, od umjetnosti i nauke, te trenutnih svjetskih dešavanja. Takmičari su svoje znanje i sposobnosti pokazivali kroz test znanja, timske debate, pisanje eseja i timske kvizove.

U konkurenciji od oko 1.500 takmičara iz 42 zemlje svijeta Hana je pojedinačno, ali i kao dio miješanog tima iz Bosne i Hercegovine u raznim oblastima i kategorijama osvojila 14 medalja. Također, Hana je proglašena i najuspješnijim učesnikom iz Evrope, a u generalnom poretku osvojila je 34. mjesto.

Na manifestaciji „The World Scholar's Cup“ iz BiH su učestvovala dva tima, jedan u kategoriji juniora, a drugi kategoriji seniora, u kojem se nalazila i Hana. Na završnoj ceremoniji manifestacije „Global Round An Unlikely World“ Hana je izabrana za nosioca zastave Bosne i Hercegovine na maršu zastava.

(Visited 365 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments