Format: Obuka o razvoju stručnih vještina u industriji namještaja

31 jan

U Centru Format 27.01.2016 godine je počeo treći po redu, Modul C u okviru Naprednih studija: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta”. Tema ovog modula je “Proizvodni menadžment i planiranje”.

Obuka je sastavni dio Programa „Prilika Plus“, podržanog od strane Švicarske konfederacije preko Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Program implementira Centar za razvoj i saradnju Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska u saradnji sa trening centrom „Format“, BiH.

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija poput Ećo Company, Standard Prnjavor, Standard Furniture Srbija, Interfob Consulting, Artisan, Rizba, Drvomehanika, Razvojna Agencija Tešanj, Inporta i druge, kao i treneri koji žele da unaprijede svoja znanja i ažuriraju nastavne materijale prema evropskim standardima.

Projekat traje ukupno tri godine i podrazumijeva tri ciklusa nastave. Dio nastave se odvija u Bosni i Hercegovini, a dio u Švicarskoj. Na kraju programa se dobiva Certifikat Naprednih studija za razvoj liderstva i stručnih vještina u drvnoj industriji, kojeg izdaje Univerzitet primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska

Cilj je da se svake godine osposobi po 5 polaznika za buduće predavače, koji u konačnici nakon završetka projekta, treba da preuzmu vođenje nastave po švicarskom modelu.

Sljedeći Modul pod nazivom „Logistika i proces optimizacije“ se održava od 09.03. do 12.03.2016 godine u Centru Format, a posljednji „Istraživanje i razvoj, nove tehnološke mogućnosti“ se održava krajem maja u Švicarskoj.

Akta.ba

(Visited 267 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments