FLIXBUS uveo vozove – Od marta kreće FLIXTRAIN

7 maj

Pet godina nakon što su prvi FlixBus autobusi krenuli na svoje putovanje, evropski broj 1 u svoju zelenu mrežu dodaje i mrežu željeznica. FlixTrain započinje redovinim vožnjama 24. marta 2018. godine u Njemačkoj. Prve destinacije koje će povezivati su Hamburg, Düsseldorf i Köln. Do kraja 2018. godine FlixTrainom će se povezati ukupno 28 destinacija širom Njemačke.

˝Autobus i voz savršeno se nadopunjuju. Kako smo u FlixMobility dodali i FlixTrain, dostupni smo još većem broju putnika.˝ – izjavio je André Schwämmlein, direktor i suosnivač FlixMobility grupe. ˝Ovim potezom želimo pokazati kako daleka putovanja mogu biti udobna i po vrlo pristupačnim cijenama˝ – dodao je André.

FlixTrain i FlixBus proširuju ponudu ekološke alternative osobnim vozilima.

FlixTrain će od 24. marta postati dio FlixBus zelene mreže širom Njemačke, nudeći tako dodatnu alternativu osobnim vozilima te bolju povezanost. Prve 3 destinacije nadopunit će se novima te će do kraja godine biti umreženo 28 destinacija dostupnih željeznicom.

Od početka poslovanja 2013. godine, FlixBusom je putovalo preko 100 miliona putnika koristeći 250.000 dnevnih veza. U 2018., FlixMobility će nastaviti sa investicijama u razvoj mreže, uključujući nove međunarodne linije te nove destinacije kroz 27 zemalja u kojima FlixBus trenutno prometuje.

Osim Evrope, FlixBus će započeti prometovati u Americi početkom ljeta 2018, sa prvim vezama kroz Kaliforniju i južno-zapadni SAD.

Riopricesaputovanja.com

(Visited 337 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments