Europski programi: Uključi se i učini nešto dobro za sebe i druge!

11 mar
Zašto ne učiniš nešto za druge ako imaš slobodnog vremena?
Daj svoj doprinos

Jesi li ikada htio učiniti nešto stvarno korisno?  Ako imaš između 17 i 30 godina razmisli o volonterskom radu u inozemstvu u okviru programa Europske volonterske službe. Prijavi se ranije (otprilike godinu dana ako možeš) kako bi bio siguran da ćeš pronaći pravi projekt.

Slijedi ove upute kako bi se prijavio za projekt Europske volonterske službe u nekoj europskoj zemlji.

Ako ne možeš ništa pronaći, nemoj paničariti! Postoji puno drugih organizacija koje organiziraju projekte volontiranja u inozemstvu.

Budi dio zajednice

Ako voliš raditi na otvorenom i upoznavati nove ljude, možeš razmisliti o volontiranju na lokalnoj razini. Projekt na lokalnoj razini podrazumijeva obično 2 – 4 tjedna volonterskog rada u međunarodnoj radnoj skupini koja radi na projektu lokalne zajednice ili na projektu zaštite okoliša. Pročitaj naš članak o volontiranju na lokalnoj razini.

Osposobljavanje na radnom mjestu

Stažiranje u svojoj zemlji ili inozemstvu jedan je od najboljih načina za stjecanje radnog iskustva i učenja o poslu. Većina stažiranja traje od tri mjeseca do godine dana te je zato najbolje stažirati nakon studija ili u okviru studijskog programa. Pogledaj odjeljak „radi i uči” i stranicu EU-a o stažiranju za diplomante kako bi pronašao aktualne ponude stažiranja. Za više informacija pročitaj  članak o stažiranju.

Ostale mogućnosti u inozemstvu

Informacije o ostalim mogućnostima studiranja ili rada u inozemstvu možeš pronaći na našim internetskim stranicama.

Detalje o rokovima za prijavu, uključujući rokove za programe osposobljavanja i stručne prakse možeš pronaći na stranici Eurodeska Podsjetnik za rokove. Na stranici Eurodeska Last Minute Offers možeš u zadnji tren pronaći mjesta za volontiranje.

Ako voliš raditi s djecom razmisli o radu kao au pair jer ćeš tako imati priliku živjeti u obitelji u inozemstvu i učiti jezik dok skrbiš za djecu i obavljaš kućanske poslove.

Ili razmisli o sezonskom poslu u nekoj drugoj zemlji u Europi.

Ostale poveznice

Život u inozemstvu

Rad u drugoj zemlji u Europi

Putovanje u Europi

Europa.eu

(Visited 1.195 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments