Europski grad koji ima besplatnu hranu od 19 – 21h

3 jan

Svake večeri u ovom je gradu od 19 do 21 sat vrijeme za aperitivo. Barovi i kafići nakon posla nude besplatnu hranu onima koji su kupili neko alkoholno piće.

1. Milano je drugi najveći grad u Italiji. Istovremeno, to je grad s najvećim brojem nebodera u Čizmi.

2. Milanska La Scala jedna je od najvećih opernih kuća u Europi, a svakako je među najpoznatijiima u cijelom svijetu. Izvedbe u njoj svake večeri može pratiti više od 2000 gledatelja.

3. Crkva Svete Marije Milostive u Milanu sadrži originalni mural “Posljednje večere” Leonarda da Vincija. 

4. Milanska katedrala prostire se ne 11.700 četvornih metara te se smatra četvrtom najvećom katedralom na svijetu. Od nje je veća tek bazilika sv. Petra u Vatikanu, bazilika Nacionalnog svetišta Gospe od Aparecide u São Paulu i Seviljska katedrala.

5. Milanske gradske vlasti 2012. godine pokrenule su projekt za “posvajanje” jednog od 96 gargoyla – ukrasa na katedrali s grotesknim likom – s pročelja katedrale. Svaki ukras koštao je 100.000 eura, a cilj je bio prikupiti dodatni novac za održavanje katedrale.

6. Svake večeri obično od 19 do 21 sat u Milanu je vrijeme za aperitivo. Barovi i kafići nakon posla nude besplatnu hranu onima koji su kupili neko alkoholno piće. Uz jedno piće za koje ćete izdvojiti oko desetak eura, gost dobiva manji tanjur hrane ili slobodni pristup buffetu.

7. Giuseppe Verdi 1833. godine želio je upisati milanski Konzervatorij. Odbili su mu upis rekavši mu da nema glazbenog talenta i ne zna svirati klavir. Danas konzervatorij s ponosom nosi njegovo ime.

Punkufer.dnevnik.hr

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments