Emina Vejsilović – Od Fakulteta političkih nauka, preko posla novinarke i voditeljice do PR managera

30 apr

O Emina Vejsilović već smo pisali, međutim, ona nas veoma često iznenadi nečim novim i vrijednim pažnje pa smo se odlučili za još jednu priču o ovoj svestranoj, dvadesetsedmogodišnjakinji. Prošli put kada smo razgovarali, Emina je bila lice Face TV, saradnica marketinške agencije, a danas je ona PR Univerziteta SSST i PR Gimnazije SSST.

Za one koji to možda ne znaju, Emina je studirala na Fakultetu političkih nauka, na odsjeku Sociologije, ali se prije pet godina zaposlila na Face TV kao novinarka i voditeljica te je život kako kaže, odveo u drugom smjeru. To je zapravo bilo njeno prvo radno iskustvo koje joj je pomoglo da se usavrši, stekne dodatno znanje i iskustvo, stekne brojna poznanstva te samopouzdanje. Danas, Emina radi kao PR manager.

-„Imam veliku čast i sreću biti dijelom tima SSST-a kao najboljeg privatnog Univerziteta. Rad sa mladim ljudima je zabavan, dinamičan i donosi uvijek nešto novo. Na našem Univerzitetu je toliko kreativnih, pametnih i zabavnih mladih ljudi, tako da je svaki dan drugačiji i donosi neko novo iskustvo. Budući da se radi o posebnoj visokoškolskoj ustanovi, s jasnim planovima i pravilima, za mene je rad baš onakav kakav sam i očekivala. Studenti kao i svi zaposleni na SSST-u, imaju aposlutno sve uvjete za normalan i dobar rad, učenje i stalno napredovanje. Prednost ovog posla jeste konstantni rad sa mladim ljudima, usavršavanje zahvaljujući genijalnim i obrazovanim ljudima s kojima imam priliku raditi svakodnevno. Teškoće ovog posla kao i u većini drugih jesu predrasude drugih, pa se zna desiti da mi ponekad treba više vremena kako bih stupila u komunikaciju s nekom srednjom ili osnovnom školom, kako bih na pravi način predstavila sve ono što nudi SSST“ – kazala je Emina koja sebe opisuje kao iskrenu, brzopletu, vjernu i odgovornu osobu, a otkrila nam je da je ponekad i paničar.

Eminin životni moto je:

-„Trudi se da danas budeš bar za zrno bolji nego juče, odaj sebi priznanje za svaki uspjeh i dozvoli sebi da uživaš u rezultatima. Budi bolja verzija sebe. Sanjaj velike snove.“

Iz vlastitog iskustva i dosadašnjih uspjeha, Emina je poručila:
-„Budite svoji, trudite se, svaki trud se jednog dana mora isplatiti.“

Zeda.ba

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments