Eko dizajn dobio nagradu i 5.000 KM za najbolju poslovnu ideju

9 feb

Tim preduzeća “Eko dizajn” iz Mostara dobio je u ponedjeljak nagradu od 5.000 maraka za poslovnu ideju predstavljenu u okviru programa “Startup Akademija” INTERA Tehnološkog parka iz Mostara.

U okviru navedenog programa predstavljeno je ukupno osam poslovnih ideja, a timovi su morali zadovoljiti šest kriterija, uključujući jasno definirane finansije, iskustvo i sposobnost svojih članova, te kompatibilan plan prodaje, priopćili su iz INTERA-e.

Preduzeće “Eko Dizajn” osnovala je Udruga građana “Nešto više”, s ciljem proizvodnje eko hrane, zatim educiranja o uzgoju hrane i dizajna, te održavanja zelenih površina, a sve bez upotrebe pesticida.

Članica pobjedničkog tima Sanja Đermanović izrazila je zadovoljstvo osvojenom nagradom kazavši kako ovaj program za njih predstavlja korisno iskustvo jer su tek osnovali preduzeće i svaka pomoć i informacija im je dobro došla.

“Nagrada nam daje krila i ukazuje da smo na dobrom putu”, naglasila je ona.

Predstavljanjem poslovnih ideja završen je treći ciklus programa “Startup Akademija” čime su timovi otvorili put ka edukacijama, mentorstvu, umrežavanju i formiranju vlastitog poduzetničkog projekta.

“Startup Akademija” je edukacijsko mentorski program, podijeljen u dva dijela – edukaciju i mentorstvo.

Kada je u pitanju edukacija svi polaznici prolaze kroz sedam modula edukacije, a nakon toga, ovisno o poslovnoj ideji, dobiju mentora koji im dodatno pomogne da unaprijede tu poslovnu ideju.

“Jako smo zadovoljni jer ovo je ciklus u kojem su bile 34 prijavljene ideje, od čega je 16 timova dobilo priliku da razvija svoju poslovnu ideju”, kazao je jedan od mentora Akademije Goran Dodig, navodi se u saopćenju INTERA-e.

Biznisinfo.ba

(Visited 141 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments