Dvije Hercegovke: Ljubav prema cvijeću pretočena u kreativni biznis

23 dec

Dok mnogi mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine u potrazi za poslom, dvije odvažne 23-godišnjakinje i Hercegovine odlučile su se uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti vlastiti biznis.

Naime, Kristina i Anka imaju 23 godine i zaljubljenice su u cvijeće. Anka dolazi iz Ljubuškog i studira razrednu nastavu u Mostaru, a Kristina dolazi iz Čitluka i studentica je kemije i biologije.

Ove dvije studentice svoju ljubav prema cvijeću i kreativnosti želje su pretočiti u posao, te su se angažirale u traženju ideja za pokretanje vlastitog posla.

”S obzirom na situaciju u našoj državi iz koje svi odlaze u potragu za poslom, naš je cilj da ostanemo i nešto postignemo. Tako smo odlučile otvoriti cvjećaru. Gledale smo programe sufinanciranja i tako smo naišle na start-up program na službenim stranicama Zavoda za zapošljavanje”, pričaju za moja.ba ove poduzetne studentice, pojašnjavajući kako je cilj ovog programa omogućiti poticaj nezaposlenima u Federaciji BiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja drugih osoba u novootvorenim poslovnim subjektima.

”Naravno, odmah smo aplicirale i nakon određenog vremena je uslijedio poziv u kojem smo obaviještene da je naša ideja prošla. Potom je uslijedio administrativni dio posla koji je trajao više od pola godine, i u konačnici uređenje poslovnice. Kad je naš cvjetni studio pod imenom ‘Bel fiore’ napokon pokrenut, ostale su nam samo slatke brige”, kažu nam Kristina i Anka.

Kristina nam je ispričala, kako obje imaju ljubav i strast prema cvijeću, a preko ljeta su honorarno radile u cvjećarnici, te su odlazile na seminare i edukacije kako bi stekle sva potrebna znanja koja im mogu pomoći u ovom biznisu.

Anka je također članica World FlowerCouncila, organizacije koja je predana promoviranju mira u svijetu kroz ljepotu cvijeća i razmjenu znanja između florista i cvjećara.

” U našoj šarolikoj ponudi nudimo cvjetne aranžmane , bukete, svadbenu ponudu, dekoracije poslovnih sastanaka, dekoracije raznih događaja, razne rukotvorine po pristupačnim cijenama. Naša vrata su od 3. prosinca otvorena u Mostaru, uvijek nas možete kontaktirati na broj 063-167-259, na Facebook profil Cvjetni studio ‘Bel Fiore’ i naravno na instagramu nas možete pratiti pod nazivom cvjetni.studio_bel.fiore”, rekle su o svojoj ponudi mlade studentice.

Cijelim ovim postupkom, kako kažu, vodile su se jednom izrekom i žele je poručiti mladim djevojkama: U zoni konfora je lijepo, ali tamo ništa ne raste (A comfort zone is a beautiful place, but nothingevergrowsthere) .

Moja.ba

(Visited 2.295 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments