Drugi dan regionalnog takmičenja “Poslovni izazov zapadnog Balkana” u Beogradu

23 apr

Poslovni izazov zapadnog Balkana ( Western Balkans Business Challenge) je trodnevni događaj u kome se pred timove postavlja “izazov”- zadatak koji predstavlja neki od realnih poslovnih problema. Timovi uz pomoć poslovnih volontera osmišljlavaju rješenje ovog problema i prezentuju ga pred žirijem.

Učestvuje 80 učenika čiji su timovi pobijedili na nacionalnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, Crnog Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

Ovo takmičenje ima za cilj da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u djelo. Također, ističe se važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriji zapadnog Balkana i neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

Učenici se dijele u timove od po 4 učenika koji se međusobno ne poznaju, pa je kreiranje zajedničke psolovne ideje još zanimljiviji. Njihova ideja koju kreiraju je odgovor na “izazov koji im je postavio domaćin takmičenja.”

Kakva je atmosfera, kako izgledaju takmičarske pripreme ali i iskustva naših pobjednika na prethodnim takmičenjima pogledajte u video prilogu. 

(Visited 381 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments