Đorđe Vuković: ”Znanje sa fakulteta sam primijenio u praksi kroz volonterski rad”

8 maj

Prije godinu i po dana, svoj volontersi rad u IAESTE BiH organizaciji je započeo student arhitekture iz Brčkog, Đorđe Vuković. Iza sebe već ima iskustvo učešća na tri internacionalna dešavanja sa preko 200 učesnika po seminaru, a sprema se i za odlazak na četvrti seminar za dvije sedmice. Kako on vidi volontiranje pročitajte u nastavku.

dragisa-1

Rad u studentskoj organizaciji IAESTE rasplamsao je vatru u mojoj želji za uspjehom i kvalitetnim životom. Pored programa na fakultetu, pomoću kojeg ćemo postati akademski građani, i doprinositi našem društvu, oko nas se nalazi mnoštvo drugih faktora koji mogu uticati na nas kao osobe i na naš odnos prema okolini.

Jedan od njih je i studentska organizacija IAESTE, u koju sam se učlanio u cilju postizanja novih poznanstava, druženja i opuštanja, čime bih povremeno skrenuo pažnju sa stresnih trenutka tokom studiranja. Znajući da ovu organizaciju ne čini samo druženje i zabava, spremno sam prihvatao svaki zadatak i sa zadovoljstvom ga obavljao.

dragisa-2

Sada kao već iskusniji član ove organizacije, uvidio sam na prave mogućnosti koje su mi pružene, i vještine koje sam savladao. Prije svega, kroz ovih skoro dvije godine volontiranja, stvari koje sam učio i vježbao kako na fakultetu, tako i pored njega, imao priliku da upotrijebim na raznim poljima kao što su dizajn za mnogobrojne promo materijale za konferencije i seminare, planiranje raznih dešavanja, vođenje radionica i podučavanje ljudi itd.

dragisa-3

Neke od bitnih vještina koje me je IAESTE organizacija naučila, i na čemu sam jako zahvalan, jesu zrelo i odgovorno ophođenje prema obavezama, pravilno vođenje timova ljudi, uopšteno ozbiljno shvatanje zadataka i stvari koje se očekuju od mene. Česta interakcija sa raznim ljudima i mnoge radionice i seminari su učinili da se oslobodim kao komunikativna i fleksibilna osoba.

Mogu reći da sam uistinu sazrio kroz volontiranje i da će moja karijera i vještine definitivno na sebi imati potpis rada IAESTE organizacije.

Bbportal.info

(Visited 259 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments