Dao je otkaz pa zaradio 2 milijuna eura: “Uložio sam 100 eura, a sad živim život iz snova”

24 maj

NJEGOVO ime je Johnny Ward, 33 su mu godine, a putujući svijetom zaradio je više od 13 milijuna kuna. Počeo je kao putnik koji je na leđima nosio sve u ruksaku, a danas svoja putovanja masno naplaćuje. Točnije, naplaćuje reklame na svom blogu, usput posjećuje zemlje o kojima je samo sanjao i tvrdi da je njegov život baš poput sna.

“Samo sam dao otkaz na pravom poslu u Sydneyu zbog želje da putujem svijetom i budem bloger. Kad su mi se oglašivači javili nakon šest mjeseci, mislio sam da me prijatelji zezaju, no srećom, oglašivača nije otjeralo moje sumnjičavo odgovaranje i uspjeli smo dogovoriti suradnju. Spavam po cijelom svijetu, radim i tulumarim posvuda, budim se u čudna vremena da stignem na letove ili se javim poslovnim partnerima. Nemam neki dnevni raspored”, rekao je za Daily Mail.

Rođen je u Irskoj, no njegovi roditelji odselili su se u Sjevernu Irsku kad je bio dijete. Bili su siromašni pa mu nisu mogli priuštiti putovanja.

Nakon fakulteta, odlučio je sudjelovati u medicinskim testiranjima lijekova kako bi skupio novac za putovanja, s obzirom na to da nije mogao računati na financijsku pomoć mame i tate.

“Testiranja lijekova bila su jedini način da skupim pristojan iznos novca u kratko vrijeme. Potom sam radio u američkim ljetnim kampovima s djecom koja imaju teškoće u razvoju svakog ljeta, što mi je pružilo priliku da donekle utažim apetit za putovanjima. Kad sam završio fakultet morao sam napraviti nešto drastično kako bih mogao putovati cijelo vrijeme. Dolazim iz siromašne obitelji, moja mama je samohrani roditelj i nije mi mogla dati novac da putujem godinu dana po svijetu. Stoga sam sudjelovao u testiranjima lijekova i predavao engleski jezik na Tajlandu. što je bio jedini način da dođem do novog života punog avantura”, ispričao je.

Da bi mogao dobro zarađivati putujući svijetom, palo mu je na pamet dok je radio u Sydneyu, a novcem koji je zaradio platio je kartu u jednom smjeru za Zimbabve. Dodaje da su mu reklame na blogu omogućile da putuje po cijelom svijetu te da zaradi više od 13 milijuna kuna. Za pokretanje posla, osim prve avionske karte, trebalo mu je svega 100 dolara (oko 700 kuna) koje je dao jednom Filipincu da mu napravi blog.

“Pokrenuo sam blog, a ubrzo sam zarađivao oko 30.000 kuna mjesečno. Pokrenuo sam još neke blogove, zaposlio još ljudi koji su pisali i ubrzo sam zarađivao 300.000 kuna mjesečno”, tvrdi Johnny.

“Novac sam uložio u nekretnine i jako sam pažljiv s dobiti. Nakon što sam počeo zarađivati, odlučio sam posjetiti svaku zemlju na svijetu i to je zaista onako čudesno kao što zamišljate. Tek sam odradio maleni dio svog putovanja, nadam se da će toga biti još”, rekao je.

Ipak priznaje da nije sve tako sjajno.

“Kad samo imao 24-25 godina, prijatelji su me bez problema posjećivali bilo gdje, no danas imaju hipoteke, zaruke i djecu pa ih je teško nagovoriti da idu sa mnom”, kaže.

Osim toga, doživio je i neke prilično ružne stvari.

“Najjezivije je bilo kad sam vidio kako pucaju u čovjeka ispred mene, 20 minuta nakon što sam sletio u Angolu”.

index black

(Visited 342 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments