Coca-Colina podrška mladima nastavlja se u Mostaru

8 apr

Coca-Colina podrška mladima u BiH jedinstveni je program koji osmišljava i sprovodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, a ove će godine 500 mladih ljudi u 10 bosanskohercegovačkih gradova dobiti priliku za sticanje životnih i poslovnih vještina.

Nakon Sarajeva i Banja Luke, priliku da uče o ličnom razvoju, samoprocjeni, komunikaciji, organizaciji vremena, prodajnim vještinama, pregovaranju, upravljanju i realizaciji projekata, strateškom i poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti od 16. do 18. aprila imaju i mladi u Mostaru.

Coca-Colina podrška mladima u BiH namijenjena je mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina, koji su završili školovanje i nezaposleni su. Polaznici će, putem predavanja i interaktivnih radionica, imati priliku da steknu i usavrše lične i poslovne vještine, koje će ih učiniti konkurentijim na tržištu rada.

Program se realizira uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Centra za kulturu Mostar, Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i agencije PRIME Communications.

Više informacija o načinu prijave za radionice u ostalim gradovima može se pronaći na www.coca-colinapodrskamladima.ba.

(Visited 243 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments