Cijeli svijet dijeli ovaj moćan govor dečka koji je upravo diplomirao

30 maj

Govor Donovana Livingstona, dečka koji je upravo diplomirao na učiteljskom fakultetu sveučilišta Harvard, ušao je ovaj tjedan u povijest te prestižne škole kao jedan od najdirljivijih i najvažnijih ikad.

Livingston je pred svojim prijateljima, kolegama i profesorima održao govor u obliku pjesme, u kojem se dotaknuo problema s kojima se crni Amerikanci koz povijest bore u potrazi za obrazovanjem, ali i odrastanja općenito, važnosti obrazovanja i moći koju ono ima, piše Abc News.

Govor je nazvao “Lift Off”, a on je dosad na službenoj Facebook stranici fakulteta pregledan više od 9 milijuna puta. I gotovo je sigurno da ćete se rasplakati gledajući ga, ako ni zbog čega drugog onda zbog malog podsjetnika na stanje u kojem se trenutno nalazi hrvatsko školstvo.

‘Kako bi dijete uvidjelo svoj potencijal odmah’

“Podučavam u nadi da ću sadržaj pretvoriti u rakete, nedaće u teleskope. Kako bi dijete uvidjelo svoj potencijal odmah, otamo gdje se nalazi. Nepravda im govori da su zvijezde, ignorirajući noć koja ih okružuje. Nepravda im govori da je obrazovanje ključ, dok i dalje mijenja brave”, samo je dio njegova dirljiva i energična petominutnog govora koji je završio s ovim:

“Ja pripadam među zvijezde. Kao i vi. Kao i oni. Zajedno, možemo inspirirati galaksije veličanstvenosti za generacije koje dolaze. Ne, nebo nije granica. To je samo početak. Uzdignite se i krenite”.

Cijeli govor možete pogledati ovdje.

Telegram.hr

(Visited 434 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments