Centar za mlade u Istočnom Sarajevu je konačno tu!

16 avg

Omladinski savjet „Istočna Ilidža” je završio sa realizacijom projekta „Mladi za mlade” koji je finansirala Fondacija Schuler Helfen Leben BiH kroz program Fond Omladinskog Angažmana.

U Istočnom Sarajevu do sada nije postojao omladinski centar u kome bi mladi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme, razvijati vlastita znanja, vještine i kreativnost. Ovim projektom omogućili smo jedinstveno mjesto mladima gdje će moći da razmjenjuju i unapređuju ideje, formalno i neformalno obrazovanje. Prostorija Centra za mlade će biti dostupna svim nevladinim organizacijama i neformalnim grupama iz našeg grada na korišćenje.

Zajedno sa srednjoškolcima i studentima članovi savjeta su vrijedno radili na uređivanju prostorije Centra za mlade. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim volonterima na izdvojenom vremenu i uloženom trudu, a posebno Marini i Đorđu Paštar koji su uradili natpis, te članovima Savjeta. Zavaljujemo se i SHLu na podršci i razumjevanju tokom realizacije projekta.„Projekat “Mladi za mlade”
je još jedan u nizu uspješnih priča koje podržava Fondacija Schuler Helfen Leben BiH kroz program Fond Omladinskog Angažmana. Zadovoljstvo nam je bilo raditi sa članovima Omladinskog savjeta Istočna Ilidža, kao i sa svim mladim ljudima koji se odluče da stvore promjenu u svojoj lokalnoj zajednici, te čvrsto vjerujemo da je ovo prvi korak ka stvaranju zdravije sredine za život.”, izjavila je Olga Štaka, multiplikator u SHLu.

29. jula Centra za mlade je otvoren i tom prilikom smo okupili mlade i razgovarali sa njima o njihovim idejama, problemima i njihovoj spremnosti da svojim zalaganjem doprinosu boljem životu u našoj zajednici. Nakon, toga organizovali smo i veče filma i veče talenta, gdje su mladi imali priliku da se druže i pokažu ono što znaju.

Sada kada je Centar za mlade tu, želimo pozvati sve mlade da nas posjete i da zajedničkim snagama stvaramo bolju ali i zabavniju okolinu. Prostorije centra se nalaze na Dobrinji IV, u tržnom centru, adresa Trg ilidžanske brigade bb, a možete ih kontaktirati na broj: 066 762 279 i na e-mail: [email protected]

(Visited 120 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments