Business Skills Academy: Hoću.ba platforma o zagrijavanju za tržište rada

15 mar

Danas je u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu održan Business Skills Academy. Organizatori ove radionice za mlade su nevladina, omladinska organizacija AIESEC i Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Hoću.ba platforma je, također, bila dio ove super priče, gdje smo govorili o zagrijavanju za tržište rada te koji su to X-faktori na tržištu rada.

Business Skills Academy ima za cilj pomoći mladim ljudima da steknu konkretne vještine i znanja koja će ih učiniti konkurentinijim na tržištu rada. Radionice uključuju rad na CV-u, motivacijskom pismu, te pravilnim načinima komunikacije sa potencijalnim poslodavcima. Voditelji radionica su eksperti iz različitih oblasti upravljanja ljudskim potencijalima među kojima su Rukovodilac Centra za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, mr. Anes Hrnjić, predstavnica YES centra, Alma Suljović, direktorica iNovina, Ajla Alimanović, te Sadžida Balić i Biljana Badža.

“Ova radionica mi je pomogla da naučim kako napisati dobar CV, koje su komponente motivacionog pisma, sve ono što će mi kasnije pomoći pri traženju posla kao i razvoju karijere”, istakao je Samir Džafić.

Pored studenata Ekonomskog fakuletata, učešće su uzeli i brojni studenti sa 7 fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uključujući Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Pravni fakultet, Elektrotehnički fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Fakultet političkih nauka i Filozofski fakultet.

“Radionica mi je pomogla da sve ono što naučim kao student ekonomije, mogu primjenti na tržištu rada,” rekla je Ajša Ćosić.

 

 

(Visited 367 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments