British Council: Vodič za angažman poslodavaca

9 nov

Cijeli nedavno osmišljeni Vodič za angažman poslodavaca ukazuje na mogućnosti i prednosti angažmana poslodavaca u obrazovni proces.

Bilo da ste učitelj, uposlenik ili poslodavac, na 70 stranica ovog vodiča sigurno ćete naći nešto čime učenicima možete pružiti bolje šanse da nakon završetka škole stupe u svijet rada.

Vodič za angažman poslodavaca osmišljen je da bi vama i ostalim strukovnim nastavnicima i poslodavcima diljem Zapadnog Balkana pomogli u iznalaženju najboljih rješenja za zajednički rad na daljnjem unapređenju obrazovanja. Ovaj praktični vodič napravljen je da bi vam pomogli da mladima osigurate znanje i vještine koje odgovaraju budućim potrebama poslodavaca.’

Niste baš uvjereni? – Donosimo kratki adaptirani odlomak iz vodiča:

ZAŠTO SARAĐIVATI S PRIVREDNICIMA? – PREDNOSTI PARTNERSKOG RADA

Potreba partnerstva strukovnih škola i poslodavaca sasvim je jasna. Da bi škole pomogle mladima da steknu upravo one vještine i znanja koja privrednicima trebaju, škole najprije moraju saznati šta su stvarne potrebe grana privrede za koje školuju kadrove.

Isto tako, ako poslodavci žele osigurati priliv motivisanih i sposobnih mladih ljudi koji mogu doprinijeti razvoju njihovog poslovanja, moraju artikulisati potrebe svoje djelatnosti i prenijeti ih djelatnicima strukovnog obrazovanja, te – da bi se došlo do željenih rezultata – pružiti strukovnim školama podršku na lokalnom i / ili širem planu.

Vodič možete preuzeti ovdje.

(Visited 124 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments