Branka Lakić – ”Ovo što radim nisu samo predmeti nego sati eksperimentisanja i dio mene” – Butterfly

18 aug

Branka Lakić (35) iz Bijeljine, ekonomski tehničar bez posla u struci, dok traži posao za koji se obrazovala, iskoristila je sklonost prema kreativnom radu i počela dekupaž tehnikom ukrašavati predmete. Ona je jedna od onih koji u kreativan rad unose svoju dušu i posvećuju mnogo vremena i pažnje onome što radi jer kako kaže, to je dio nje.

-„Od detinjstva imam sklonosti prema kreativnom radu. Kako sam postajala zrelija presudnu ulogu u mom kreativnom radu je imala velika želja da dragim ljudima darujem nešto drugačije i originalno, nešto što će imati moj lični pečat. Dekupaž tehnikom ukrašavam kutije, poslužavnike, činije, podmetače, pravim mini komode za čuvanje prvih bebi uspomena na kojima se nalazi figura bebe urađena od hladnog porculana, magnete također radim od hladnog porculana, čaše za vjenčanja, kutije za pelene i sl.“ – rekla je Branka te naglasila:
-„Prije svega mislim da je jako važno dati kreativcima prostor da pokažu svoje radove, a da to nije Facebook. Grad iz kojeg dolazim nema baš veliko razumijevanje za nas kreativce i mislim da je to velika greška. Također, mislim da u medijima treba posvetiti više prostora o važnosti i vrijednostima ručnog rada“ –rekla je Branka čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Butterfly →

-„Kada ne možeš ništa više da učiniš, ti se osmijehni,bar ćeš lijepo izgledati“ – poručila je Branka.

http://www.zeda.ba/

(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments