Bio je beskućnik koji se želio ubiti, a danas je milioner

13 jul

Čovjeku koji je nakon gubitka posla postao beskućnik i razmišljao o samoubistvu život se potpuno okrenuo te je danas milioner.


Mylo Kaye (30) prije deset godina dobio je otkaz, nakon što se povremeno “zaboravio” pojaviti na poslu jer je previše pio i partijao. Kako je bio previše ponosan da bi situaciju objašnjavao porodici, živio je u hostelu.

Dobio sam promaknuće o kakvom su sanjali i deset godina stariji od mene. S tom odgovornošću došao je i novac, no imao sam tek 20 godina i radio sam sve što vjerovatno nisam trebao; stalno sam izlazio, opijao se i drogirao”, rekao je za Liverpool Echo te dodao kako je u to vrijeme smatrao da je dobro “izgubiti osjećaj za realnost”.

Kad je živio u hostelu, kaže da se osjećao “ispod nule”. Ipak, nakon pomoći hostela u kojem je živio, njegovo je samopouzdanje raslo te je uspio upisati poslovni menadžment na sveučilištu Manchester Metropolitan University, piše The Lad Bible.

Tokom tog razdoblja, doživio je još jedan udarac. Naime, umro mu je ujak, s kojim je bio blizak od najranije dobi.

Bio mi je jako blizak, a dogodilo se potpuno iznenada. Sve skupa bilo je kao da mi neko govori: ‘Ne možeš biti dobro, stavit ćemo ti sve ove prepreke na put’, prvo posao, a zatim ujak”, rekao je te dodao da je ozbiljno razmišljao o samoubistvu, prenosi Index.hr.

“Bilo je to zbilja teško razdoblje, no koristio sam potporu sveučilišta i stvarno su mi pomogli”, rekao je. Tokom studija upoznao je Jacka Masona, koji će kasnije postati njegov poslovni partner.

Mylo i Jack osnovali su Dreamr, tehnološku tvrtku koja izrađuje aplikacije, a čije osoblje danas broji 23 člana. Osim toga, Mylo je i povjerenik centra za skrb o beskućnicima te svoju poziciju koristi kako bi pomogao mladima koji su se našli “na dnu” poput njega nekad.

Narod.ba

(Visited 195 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments