ASuBiH: Srednjoškolci realizirali nekoliko zanimljivih aktivnosti

7 jan

KNJIŽEVNO VEČE

U Gradskoj biblioteci u Zenici održana je književna večer u organizaciji Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH – Zenica. Književnoj večeri je prethodio konkurs za najljepše literarno djelo, ovoga puta slobodne tebe, na kojem je učešće uzelo 13 učenika zeničkih srednjih škola.

ASUBIH1

Nagrađena su 3 rada:

1. mjesto: “Peti element”, Omer Sivac
2. mjesto: “Zastave”, Amila Sunulahpašić
3. mjesto: “18 godina”, Faris Hazić

Uživali smo u prekrasnim izvedbama mlade violistkinje, učenice Srednje muzičke škole, Ajle Đidić; čitana su nagrađena djela i uručene zahvalnice svim učesnicima konkursa.
Prekrasnim riječima počastio nas je i gospodin Željko Grahovac, zenički pisac i uposlenih biblioteke, koji nam je također pročitao jednu od svojih prekrasnih pjesama.

ČOVJEČE UKLJUČI SE

Živimo u svijetu u kojem je sve prepuno tehnologije, glavni način komunikacije su postale društvene mreže, te je sve rjeđe druženje mladih s interakcijom licem u lice, a čak i kada se druže ne ispuštaju mobitel iz ruku.

ASUBIH2

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Prozor-Rama održao je turnir u Čovječe, ne ljuti se na kojem je igralo 20 mladih ljudi te sudjelovalo oko 10 volontera.

Skrenuli su pažnju s društvenih mreža, promovirali zdravu komunikaciju i družili se uz društvene igre kao u “stara” vremena. Turnir je održan u Mammals Club&Pubu, te je dodjeljena nagrada za prvo mjesto– knjiga pod nazivom “100 godina samoće”.

Projekat je financirala fondacije Schuler Helfen Leben.

USTANI, AKTIVIRAJ SE

” Ustani, aktiviraj se! ” je projekat koji organizuje 8 omladinaca iz Trebinja i Gacka, finansijski podržan od njemačke fondacije Schuler Helfen Leben.

ASUBIH3

Prvi dio projekta realizovan je u Gimnaziji “Jovan Dučić” Trebinje. Ovim projektom želimo pokazati mladim i neinformisanim građanima sve prednosti volontiranja, te ih upoznati sa osnovama istih kroz planirane aktivnosti koje će sadržati projekat.

Edukativne radionice, prezentacije, direktna uključenost mladih u volontiranje, flashmob, i mnogo drugih stvari će biti realizovane tokom ovog projekta. Ovim putem , povećati ćemo procenat uključenosti mladih u volontiranje, te na taj način učiniti nešto korisno za dvije lokalne zajednice. Drugi dio projekta realizuje se u SŠC “Pero Slijepčević” Gacko.

(Visited 436 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments