ASuBiH: Osvrt na 2016-u godinu

5 jan

Kada se ispred ASuBiH – a osvrnem na proteklu godinu, mogu da vidim da je ogroman pomak napravljen. Mnogo projekata, akcija, novih članova i lijepih priča je ispričano ove godine. I zaista nam treba još takvih priča.

ASuBiH je po prvi put organizovao svoj Socijalni dan, te je uspio da približi srednjoškolcima kako izgleda raditi za platu. Na Socijalnom danu učestvovalo je preko 520 srednjoškolaca i srednjoškolki koji su zajedno uspjeli da oforme budžet AsuBiH – a, iz kojeg će biti finansirani projekti. Projekat je pripreman dugo, ali uspješno, a krajnji rezultat govori sam za sebe.

Takođe, ASuBiH je po sedmi put obilježio 17.11., tj. Međunarodni dan srednjoškolaca u 58 lokalnih zajednica. Na ovaj dan su organizovane izložbe, dato je do znanja da srednjoškolci postoje i da se pitaju nešto, te da su promjene neophodne.

Izabrani su i novi članovi Upravnog odbora, koji će svim silama da se bore za prava srednjoškolaca u BiH. Pokrenuta je inicijativa „I kopija vrijedi“ . Inicjativa „I kopija vrijedi“ zasniva se na tome da se na fakultete može aplicirati i sa ovjerenom kopijom svjedočanstva. To bi bila „win – win“ pozicija i za državu, i za srednjoškolce. Sav novac od ovjere ide u državnu kasu, a srednjoškolci mogu da apliciraju na više fakulteta u jednm roku.

Mnogo manjih projekata i akcija bilo je održano u lokalnim zajednicama a sve pod patronatom       ASuBiH – a, tako da, sve u svemu, ova godina je bila prilično uspješna za nas. A za vas, dragi srednjoškoci? Šta čekate? Postanite dio promjene još danas, krenite da radite na boljem sutra, jer, sutra je samo sutra. Za ono bolje moramo da radimo svi zajedno.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments