Asocijacija arhitekata u BiH: Večeras otvorenje novog coworking prostora

16 feb

Arhitektice i arhitekte,
Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da Asocijacija Arhitekata u BiH otvara novi prostor u centru Sarajeva, te vas ovom prilikom pozivamo na otvorenje u petak 16.02.2018. godine, u 19:00 h.

Novi centar AABH organizovan je kao kreativni HUB – edukativni i ‘coworking’ prostor.

Aktivno radimo na realizaciji plana aktivnosti AABH za 2018 godinu, te je novi edukacijski program organizovan kroz različite kurseve, obuke kraćeg i dužeg trajanja, radionice i panel diskusije. ‘Coworking’ koncept u sklopu HUB-a prati savremene metode rada kreativaca u Evropi i BiH kroz princip iznajmljivanja stola u zajedničkom prostoru. Prostor za zajednički rad dostupan je na iznajmljivanje i korištenje i profesionalcima iz srodnih nauka – grafičkog i produkt dizajna i građevinarstva, dok članovi AABH imaju posebne pogodnosti pri korištenju svih aktivnosti.

Smatramo da je obrazovanje arhitekata u BiH u BIM tehnologijama, koje postaju dominantna metoda projektovanja u Evropi, važno. Zbog toga, prvi kurs u sklopu novog programa jeste kurs ArchiCad-a, jedne od najzastupljenijih BIM metoda koji će se održavati u novim prostorijama AABH. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave, a svoje prijave možete poslati na [email protected].. Kratka AABH predavanja u prvom ciklusu odnositi će se na novi zakon o prostornom planiranju BiH i FBiH, a nastavljamo i sa edukacijom u građevinskim materijalima i tehnologijama kroz program ‘Škola AABH’.

Na kraju, pozivamo sve zainteresovane arhitektice i arhitekte da se prijave da budu dio AABH HUB-a kroz njegov ‘coworking’ prostor. Opcije iznajmljivanja radnog mjesta su različite – uključuju mjesečnu i dnevnu varijantu, te pored radnog mjesta nude sve ostale pogodnosti kao što su pristup kratkim edukacijama AABH HUB-a, internet, kuhinju, prostoriju za sastanke, siguran pristup. Prvih 15 dana korištenja prostora su promotivni i besplatni za sve zainteresovane, a svoje prijave možete poslati na  [email protected].

Promotivni paketi iznajmljivanja radnog mjesta u AABH HUB-u su:

DESK

Promotivna cijena: 160 KM članovi AABH, 200 KM nečlanovi AABH

– Mjesečna pretplata

– 24/7 pristup

– Brzi internet

– Recepcija

– Popust na printanje

– Soba za sastanke

– Kuhinja

– Poslovna adresa

– Čišćenje

– Ormarići

– Pristup kratkim predavanjima u sklopu edukacijskog programa AABH HUB

FLYBY

Promotivna cijena: 10 KM članovi AABH, 15 KM nečlanovi AABH

– Privremeno korištenje stola na 1, 3 ili 7 dana

– Brzi internet

– Recepcija

– Popust na printanje

– Soba za sastanke

– Kuhinja

– Čišćenje

– Ormarići

Nove prostorije AABH nalaze se na adresi Alipašina 2.

Projekat AABH HUB podržan je od strane Centra za razvoj i saradnju Švicarske pri Švicarskoj ambasadi u BiH i Prilike Plus – programa izgradnje kapaciteta neformalnog obrazovanja odraslih u BiH.

www.prilikaplus.ba

Više informacija potražite ovdje.

(Visited 345 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments