As Holding – Innovation Challenge najbolja HR praksa

6 okt

U okviru  održane, desete po redu regionalne konferencije o liderstvu i talent menadžmentu DRIVE, održan je izbor za najbolje HR prakse.

Takmičenje za Najbolje HR prakse powered by Posao.ba regrutacijska rješenja, predstavlja priznanje predanom i planskom radu timovima i pojedincima u kompanijama i organizacijama, onima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima.

Nagrađuju se kompanije i organizacije koje su u svom poslovanju implementirale projekte kroz koje su povećale kvalitet rada svojih radnika, a time poboljšale i poslovne rezultate kompanije ili organizacije.

Ove godine, u pet finalnih projekata prošle su kompanije sa sljedećim projektima Mistral Technologies d.o.o. – 1na1 Coaching, UNIQA OSIGURANJE dd – MOT – Momenth of TruthCoca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo – Kultura i istraživanje angažmana/ uključenosti u Coca-Coli HBC, NLB Banka d.d. Sarajevo – Gradacija radnih mjesta i platni razredi i As Holding d.o.o. – Innovation Challenge, koja je ove godine osvojila prvo mjesto kao najbolja HR praksa.

Innovation challenge kreiran je u saradnji sa Munja Inkubatorom i Hoću.ba info platformom i održan je u kompanijama AS grupacije: Vispak, AS Jelah, Klas i Solana Tuzla.

Projekte je ocjenjivao stručni žiri sačinjen od istaknutih članova HR zajednice i predstavnika kompanije Kolektiv – Posao.ba, kao i publika na dan konferencije. Ovogodišnji žiri činio je Zlatan Deljkić Menadžer za ljudske resurse @ ASA Osiguranje, Larisa Duraković HR Manager/ HRBP @ Becton Dickinson Bosnia (BD), Alma Hadžić Voditelj Agencije @ Posao.ba i četvrti član žirija čine glasovi publike.

Ovaj izbor po drugi put se održava u okviru DRIVE konferencije, već sada su otvorene prijave za treći izbor koji će zvanično biti predstavljen početkom 2020. godine.

-akta.ba

(Visited 76 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments