Amila Avdukić prva u crossfitu u regiji!

18 sep

Mlada Sarajka, Amila Avdukić na regionalnom takmičenju u crossfitu u Splitu osvojila je prvo mjesto.

Atraktivno takmičenje u sportskom fitnessu održano je na splitskim Bačvicama, a učešće je uzelo na desetine kako regionalnih tako i svjetskih takmičara.

“Ovo je odličan rezultat i zaista sam zadovoljna. Moj trener Adi Halepović i ja smo mnogo radili, i drago mi je da se naš trud isplatio” – kazala je Avdukić za Novi.ba.

“Rijetko sam u životu bila umornija, uplašenija i nervoznija. Ali sam jednako rijetko bila ovako silno ponosna i sretna” – poručila je Amila. Kako kaže, Dalmatian Throwdown u Splitu je bilo najzahtjevnije takmičenje u njenoj karijeri, ali dobri ljudi i divan grad učinili su da ovaj događaj bude jedan od onih koji će se pamtiti i kad prođe upala mišića i euforija opadne.

Inače, Dalmatian Throwdown je dvodnevno takmičenje u funkcionalnom fitnessu, odnosno najpopularnijem tipu funkcionalnog fitnessa u današnje doba – crossfitu.
160 takmičara predstavilo se u šest treninga kroz dva dana. Gledala se njihova kondicija kroz plivanje i trčanje, snaga kroz tehnike olimpijskog dizanja utega i ostale tehnike kojima se testira apsolutna snaga, do gimnastičkih stvari.

Novi.ba

(Visited 350 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments