Almedina Ćatović: “Moje modele nosi preko 400 žena širom BiH”

27 jun

Sarajka Almedina Ćatović (26), magistar filozofije jedna je od onih priča koje kreću ovako… Iako je studij filozofije upisala iz ljubavi i završila u roku još uvijek u struci nije odradila ni pripravnički staž. Kako kaže, voljela bi se vratiti u školu i stati ispred učenika i raditi posao koji voli i za koji se obrazovala, a to je profesor filozofije.

Kako je  oduvijek imala afiniteta prema ručnim radovima i okušavala se u različitim kreativnim radovima, završila je i početnički kurs za krojače te samostalno nadograđivala svoje vještine. Jednu mašinu za šivenje je dobila, drugu kupila i polako krenula u svijet u kojem danas uspješno posluje. Ona već godinu dana stvara brend PRETTY WOMAN FASHION & DESIGN.

-„U principu, u ponudi su samo suknje zasad. Model faltnica je po meni svakidašnji i neizbježan modni detalj svake žene. Krenulo je s vrlo malo materijala i nekoliko komada sam predstavila na Facebooku. Pokazalo se izuzetno efikasno i doživjela sam veliki bum, prve suknje su se rasprodale već u par dana nakon objave. Nedavno (u decembru 2017.) smo slavili godinu dana postojanja stranice i rada. A koliko se zapravo uspješnim pokazalo sve, dokazuje da suknjice do sada nosi preko 400 žena širom BiH“ – ponosna je Almedina koja uvijek bira neobične dezene i unikate, različite materijale pa jako često ne može izraditi dvije iste suknje što je plus više.

Za sebe kaže da je najčešće pesimista i da se vodi politikom, ako bude dobro super, a ako ne bude, nije ni očekivala .

-„Ovo je hobi koji prerasta u ozbiljan posao. Razmišljala sam svakako o varijanti registracije obrta, ukoliko sve bude bilo po planu, vrlo skoro bi moglo biti ostvareno“ – rekla je Almedina čije radove možete pogledati na Facebook stranici Pretty Woman Fashion & Design .


-„Moj moto se zasniva na jednoj izreci: “Nemoj ići utabanim putem, umjesto toga, kreni po bespuću i ostavi svoj trag. Želim se još ozbiljnije baviti ovim poslom, dakle otvoriti obrt. Želim se i dodatno usavršavati i imati u ponudi nove kreacije i veći izbor. Svakako, bit će mi zadovoljstvo o svemu tome obavijestiti svoje mušterije. Prostor/radnja je svakako velika prednost i zbog pregleda robe uživo, probanja i slično“ – rekla je Almedina.

zeda.ba

 

(Visited 189 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments