Aktivni mladi – Vanja Jošić

23 nov

U novom serijalu Aktivni mladi imat ćete priliku da čujete priču i iskustva mladih srednjoškolaca, koji su na neki način otišli korak dalje od svoje generacije, te koji su svojim aktivizmom i zalaganjem postigli mnogo toga. Ovi mladi ljudi imaju puno ambicija, želja, i teže ka ostvarivanju svojih ciljeva.

Kako i da li im je to do sad krenulo za rukom, te na koji način uspjevaju u onome što zamisle, upravo govore u videozapisima, koje ćemo emitovati svake sedmice.

U ovom videu, Vanja Jošić, momak koji ima 22 godine i dolazi iz Banja Luke, student je Ekonomskog fakulteta, te svastrani aktivista, govori nam o položaju mladih u BiH, o svom angažmanu pored fakulteta, te nije siguran kad je bio inicijalni momenat za njeg, ali se sjeća radionice o podizanju svijesti vršnjačkog nasilja.  Od tad kreće njegova borba i želja da sudjeluje kako u ovom, tako i u sličnim stvarima. Uspjeva u svemu tome, a poruka za sve jeste da se pokrenu što prije i da doprinesu svom razvoju ličnih vještina i kompetencija.

(Visited 255 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments