Ako želiš raditi, posla ima: Sa 25 godina otvara već treći salon i ne pada mu na pamet odlaziti iz Hrvatske

18 maj

Marko Zirdum, 25-godišnji frizer iz Gornje Vrbe otvorio je svoj treći frizerski salon i ne pada mu na pamet napuštati svoju zemlju.

Nakon svog rodnog mjesta i Zagreba, u Slavonskom Brodu niknuo je salon Ritual, luksuzno opremljeni prostor za friziranje i uljepšavanje žena i muškaraca, a mladi poduzetnik uvjeren je da će i on biti pun, prenosi Glas Slavonije.

“Posla ima, samo ako želiš i hoćeš raditi” kaže Marko.

Uči i planira

No osim talenta i ljubavi prema ovom poslu, što je naslijedio od majke Mirjane koja je također frizerka, Zirdum ističe kako je najvažnije stalno se dodatno educirati.
“Sve što radim podrobno isplaniram. Od onih sam koji uvijek žele nešto novo, zanimljivo, u trendu… Uobičajene stvari brzo mi dosade” rekao je vlasnik (sada već trećeg) salona, uređenog poput prostranog, svijetlog, lijepog dnevnog boravka. Klijenti se , kaže Marko, moraju osjećati dobro. Na odluci mu je čestitao i gradonačelnik Mirko Duspara, otvarajući salon u bivšem napuštenom lokalu.

Marko je za sve stekao dobru podogu u slavonskobrodskoj trogodišnjoj školi, a onda je četvrtu završio u Zagrebu, a dalje se educirao u Italiji. Prije pet godina položio je majstorski ispit i stalno uči.

“Ako nešto želiš i imaš plan, sve je moguće” uvjeren je mladić, koji u tri salona zapošljava desetak frizerki, a sve su, kaže, zadovoljne odnosom poslodavca, prostorom u kojem rade te stalnim, svakodnevnim učenjem. Marko je postao edukator Schwarzkopfa za Hrvatsku, osuvremenio postojeći salon, proširio posao na još dva… i sve stiže putovanjem na relaciji Vrba – Brod – Zagreb, premda, priznaje, ponekad bude i zamorno. Ipak, energije i ideja ne nedostaje.

Imperativ: ”Pratiti trendove”

“Moramo biti u trendu. Trendovi se pomiču i klijenti traže više, mi to moramo prepoznati i dati. Drago mi je da se promijenio odnos u tom smislu i da konkurencija shvaća kako je edukacija bitna” zaključuje Zirdum.

“Svatko može ono što voli pretvoriti u nekakav biznis, ali se mora dati, uživati u tome i stalno se dalje obučavati” svoj recept za uspjeh otkriva i Markova sestra Karla, make-up artist, koja je sa svojim poslom proširila ponudu u bratovu salonu. Posla ima, ne žale se.
“Ovog proljeća vraćaju se boje, prirodnije nijanse, urban sport” najavljuje majstor, siguran kako Slavonski Brod po frizerskim novitetima ne zaostaje za velikimgradovima.

Net.hr

(Visited 263 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments