Admira Selimović – Zaimović: „Dobra vila osvaja dječija srca širom zemlje ali i svijeta!”

27 feb

Admira Selimović-Zaimović 31 godina, bakaleureat književnosti naroda BiH, magistar komunikologije, supruga, majka, kreativac, u potrazi za poslom u struci pronašla je alternativu i već četiri godine svojom kreativnošću zarađuje i doprinosi kućnom budžetu. Od struke nije odustala ali posao u struci još uvijek nije dobila. Kako kaže, ne može odustati, ne želi jer to duguje sebi, uloženom trudu, vremenu i ljubavi prema onome za šta se obrazovala. Mnogi bi nakon toliko godina posustali, ali Admira nije od onih koji odustaju.

Gotovo je samo onda kada odustanete, a nada postoji sve dok se trudite i pokušavate izboriti za svoje snove. Nada je san budnih. Razlika između nemogućeg i mogućeg krije se u našoj odlučnosti. Kada čekanje nije opcija, alternativa koju je pronašla pokazala se izvanrednom i proizvodi iz njenog čarobnog, kreativnog kutka obradovali su mnoge kupce širom naše zemlje, ali mnogo njenih proizvoda otputovalao je i širom svijeta, pa i na druge kontinente, a samo neke od zemalja u koje su otputovali njeni proizvodi su: Amerika, Kanada, Australija, Jordan, Holandija, Austrija, Njemačka, Norveška itd.

Admira je stvorila prepoznatljiv brend Kreativne čarolije Dobra Vila, a za to je kako kaže, “kriva“ njena ljubav prema bajkama. Danas Admira ili Dobra Vila kako je često njeni kupci zovu, ukrašava posuđe, escajg, okvire za fotografije, pravi unikatne privjeske za ključeve, magnete, broševe i sve ono što zamislite i poželite, ona pretvori u čaroban predmet. Naizgled jednostavne i obične predmete Admira pretvara u unikatne poklone. Najtraženiji motivi su neprevaziđeni Mini i Miki Maus, pa tek onda trenutno aktuelni crtići.
O Admiri smo već pisali 2014.godine , ali u međuvremenu mnogo toga se promjenilo.

Ona je neko ko se ne zadovoljava trenutnom situacijom ma koliko uspješna bila nego kontinuirano radi na nadograđivanju sebe i nastavlja bolje i odlučnije. U međuvremenu je završila Nahlinu biznis akademiju te time nadopunila potrebno znanje o uređenju i vođenju svoje Facebook stranice Kreativne čarolije Dobra Vila.

-„Uvijek sam spremna za nove ideje i nastojim ispuniti sve želje svojih kupaca. Prošlu godinu su obilježili broševi/bedževi za učitelje, nastavnike, farmaceute, doktore itd. Potražnja mojih proizvoda je iz dana u dan sve veće, a sada imam i ogroman broj ljudi koji za svaku prigodu traže ideju od mene, šta da poklone nekome“ – ponosna je Admira koja pohađa i kurs njemačkog jezika.

Pored velikog truda, rada, zalaganja, Dobra Vila je otpočela i saradnju s kreativkom Aminom Skopak koja se bavi dekupažom.
Admira i Amina, udružene kreativke, realizuju maštovite ideje i svojim proizvodima unose radost u mnogobrojne domove. Ono što one naprave, ne može, a da ne obraduje svakoga ko ima tu sreću da postane vlasnik jednog od njihovih proizvoda.

-„Iz naše saradnje se rodilo jedno jako lijepo prijateljstvo. To je u jednu ruku i najljepši dio cijele priče. Veoma mi je važno da ispoštujem svoju riječ, dato obećanje, a ako to nisam u mogućnosti ispuniti, onda ni ne obećavam“ – istakla je Admira koja bi da ima šansu vratiti se unatrag i nešto promijeniti, opet bi sve isto.

-„Apsolutno ništa ne bih mijenjala, jer svako vrijeme donese nešto svoje. Smatram da se to nešto što se treba dogoditi uvijek dogodi u pravo vrijeme, nikada prije, nikada kasnije, a iako se ne dogodi kako bismo mi željeli, vjerujem da je to baš tako dobro za nas“ – naglasila je Admira.

Proizvodi koje radi su personalizovani i najčešće rađeni po narudžbi. Ono što vi poželite, Dobra Vila, čarobnim štapićem pretvori u stvarnost.
-„Planiram početi praviti neke stvari koje će biti odmah dostupne, za one koji se sjete rođendana u zadnji čas, a ipak žele pokloniti nešto posebno. Ostalo neka ide kao i do sada, dobre stvari ne treba mijenjati“ – istakla je Admira.

Zeda.ba

(Visited 212 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments